Így óvjuk a hajunkat!

9 tipp a hajhullás ellen

Nemcsak a bőrünk, hanem a hajunk is elsődlegesen kitett a napsugárzás káros hatásainak – még ha olykor meg is feledkezünk róla.

Mivel hajkoronánk nem képes magától megújulni, a nyári időszakban, strandoláskor különösen fontos, hogy védjük a haj egészségét.

A napfény, a (klóros vagy sós) víz, a szél okozta hajszárazság, töredezettség, fakó szín elkerülésére használjunk a hajban maradó, napozás alatti hajvédő, UV-szűrős készítményeket, melyek hidratálják és revitalizálják a hajat. Napozás előtt mindenképpen alkalmazzuk ezeket a szereket – naponta többször is – akár a száraz, akár a nedves hajon, és később ne öblítsük ki. Melyek a hajat a naptól védő termékek fontosabb összetevői? A haj lipid- és vízveszteségét pótló hatóanyagok és a tartósítóanyagok. Növényi összetevőkről van szó, melyek bővelkednek esszenciális zsírsavakban – olaj vagy vaj formájában használják őket a hajvédő termékekben. Ilyen például a regeneráló, erős antioxidáns hatású argánolaj, karitévaj, olívaolaj, lenmagolaj… Lehetnek olyan (kevésbé ajánlott) szintetikus alapanyagok is a készítményekben, mint a szilikon, a paraffin stb. Szerepük a haj keratinjának helyreállítása, hiszen az említett káros külső hatások nyomán sérülnek a keratin lemezkék. Amire ügyelni kell: Alkoholtartalom: Szárítja a hajat, mégis egyes hajvédő spray-ek tartalmaznak alkoholt. Ennek ellenére az alkoholtartalmú készítmények az erős nyári napsugárzás idején nem ajánlottak, mert ilyenkor még az egészséges haj is könnyen porózussá és szárazzá válhat.

Illatanyagok: A potenciálisan bennük rejlő allergizáló hatás mellett a napsugárzás hatására fényérzékenységet is kiválthatnak. Ilyenek lehetnek az olyan déli gyümölcsökből (citrusfélékből) kivont illatanyagok, mint pld. a bergamott vagy a citrom.

(galenus)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?