Leállították az 5G-aukciót

5G

Szlovákia néhány nappal a start előtt váratlanul leállította az 5G-árverést, azaz azt az aukciót, amelyen a hazai szolgáltatók és érdeklődők megszerezhették volna azokat a frekvenciákat (elsősorban a 700 MHz-s sávról van szó, ez a legértékesebb), amelyek szükségesek az új technológia széles körű elterjesztéséhez.

Az ok egyelőre ismeretlen, olyan vélemények is vannak, amely szerint a szlovák kormány azt tervezi, hogy saját, állami 5G-hálózatot építene, ezt adná bérbe a szolgáltatóknak, ám ezt az értesülést a szakminisztérium cáfolta. Ha késve, de mégis megkezdődik az aukció, az azt jelenti, hogy késhet az 5G-technológia hazai megjelenése, hiszen a szolgáltatók arra számítottak, hogy a napokban megszerzik a szükséges frekvenciákat, ehhez igazították a terveiket is.

(szl)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?