A Forma–4-be vágyik a zselízi gokartos

gokart

A 17 éves Vincze Dóka Krisztiánra a jövőben is számít osztrák istállója.

A foci és a karate tartozott kedvenc sportágai közé. Nyolcéves korában azonban átigazolt a motorkerékpárosokhoz. KTM SC 65-ös gépével részt vett és kitűnő eredményeket ért el a Dániában, Németországban és Csehországban rendezett Európa-bajnokságokon. Szlovákia kétszeres nemzetközi bajnoka lett, és ugyancsak két alkalommal diadalmaskodott az országos szintű kupában. A versenyeken 33-as rajtszámmal indult, ugyanis nagyapja (aki hajdanán kétszeres Formula Easter-bajnok volt Szlovákiában), öccse és jómaga is 3-án született. 

A 17 éves zselízi Vincze Dóka Krisztián jelenleg gokartversenyző, és pályafutása itt is felfelé ível. A különösen alacsony súlypontú versenyautó oldalán a 159-es rajtszám van feltüntetve.

A tavalyi idényt a Morva Kupával és a szlovák bajnoksággal kezdte, aztán az év második felében az ERT Racing Team istállóból átigazolt az osztrák KRD Kirschenhofer Moto-sport alakulatához. A szakemberek már az első versenyén felfigyeltek kivételes fogékonyságára, hiszen a szabadedzésen a 33 versenyző közül a leggyorsabb kört ő futotta. Később Kecskeméten, az Európa-bajnokság zónasorozatában 25 versenyző közül a 12. lett, Třinecben, a Morva Kupán a negyedik hellyel büszkélkedhetett.

„A szezon utolsó két versenyét az osztrák Bruckban rendezték. A nemzetközi bajnokságban 6. lettem, egy héttel később a zónás Európa-bajnoki széria utolsó versenyén azonban műszaki gondokkal küszködtem, ennek ellenére a 10. helyet sikerült kicsikarnom. Az eredmények arról tanúskodnak, hogy nem veszek el ebben a mezőnyben sem, és az osztrákok idén is szeretnének velem együttműködni. Kemény téli erőnléti edzéseken vagyok túl, a helyi fitneszcentrumban korszerű környezetben gyakorolhattamˮ – árulta el Krisztián.
 



Sajnos az év eleji terveket alaposan áthúzta a járvány, így a márciusra beiktatott megmérettetések, mint az Osztrák és a Szlovák Nagydíj, valamint a Közép-európai zónabajnokság elmaradtak.

„Természetesen továbbra is gőzerővel készülök a tovább erőpróbákra. Szeretnék évről évre magasabb szintre lépni és rejtett célom a Forma–4-es sorozatban való részvétel, amelyet már teszteltem a Procar-Motorsportnál. Pillanatnyilag a Bátorkeszi Magán Szakközépiskola tanulója vagyok, nagy köszönet illeti a tanintézet vezetését, hogy a versenyek előtt és alatt is elenged az órákról. Ugyancsak hálával tartozom két zselízi magánszemélynek, Martosy Péternek és Halámik Józsefnek, akik anyagilag támogatnak, és nem utolsósorban nagyapámnak, aki egy személyben az edzőm isˮ – zárta mondanivalóját a minden bizonnyal fényes jövő előtt álló fiatal sportember.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?