Németh bemutatkozott, győzött a DAC

Ramírez

A DAC Ramírez és Balic góljával 2:0-ra legyőzte a másodvonalbeli Poprad csapatát a labdarúgó Slovnaft Cupa negyeddöntőjében, így története során nyolcadszor jutott be az elődöntőbe a hazai kupában. A csallóközi csapatban bemutatkozott a magyar válogatott csatára, Németh Krisztián.

 

Kellemetlen hírrel indult a dunaszerdahelyiek számára a mérkőzés: a meccs előtti bemelegítésen megsérült a csapat kapitánya, Kalmár Zsolt, helyére a télen igazolt Schäfer András került a kezdőcsapatba. Azért jó hír is akadt, a Žilina elleni mérkőzésen sérülés miatt lecserélt Vida Máté viszont ott volt a kezdőben.

A ötödik perc végén éppen Schäfer kevergetett a Poprad tizenhatosában, és gúrított vissza a második hullámba érkezőknek, előbb Fábry lőtt, majd Balic, végül pedig Divkovic is, ám az első kettő lövése lecsorgott a blokról, Divkovic lövését pedig Malec kapus védte.

A 10. percben ismét sérülés történt a DAC-ban, ezúttal a védőt, Lorenco Simicet kellett cserélni, helyére Dominik Kružliak szállt be a mérkőzésbe. Beszkorovajnij egy szögletre úgy érkezett meg a popradi védők közé, mint tekegolyó a bábuk közé, le is tarolt kettőt közülük. Kemény ütközés volt, de szerencsére egyik játékos sem sérült meg.

A 26. percig leginkább a két tizenhatos között folyt a csata, a DAC szépen járatta a labdát a poprádiak félpályáján, de helyzetig nem jutott el. Az állóvizet Fábry zavarta meg egy 25 méteres lövéssel, majd két perccel később Ramírez is tüzelt, mindkét lövés a kapu fölé szált. Megjött a DAC-játékosok lövőkedve, az addig legveszélyesebbet Vida Máté eresztette meg, az ő megpattanó lövését Malec kapus a kapufa segítségével tolta szögletre.

Ha nem lábbal, akkor majd fejjel, gondolta Ramírez, aki Divkovic remek beadására érkezett és közelről a hálóba bólintott — 1:0.

Az első félidő vége előtt nem sokkal Davis húzta meg a szélen, passzolta Divkovicnak, aki betört a vendégek tizenhatosába majd tüzelt, Malec leért a lövésre, így maradt az egy gólos hazai előny.

Ramírez elemében volt az első félidőben, szépen tolta meg fejjel a labdát, majd cselezte be magát a poprádiak kapuja elé, ám a lövésre lendített lába elől éppen eltudták piszkálni a védők a labdát. Szép lőlapot hoztak össze Vidáék az első félidő végéig, 7 lövésből ötször találták el a kaput.

Galéria

Nagy poprádi helyzettel indult a második félidő. A véndégek támadója lőt, ami megpattant Beszkorovajnij lábán, Száraz reflexmozdulattal ütötte ki a labdát. Azonnal válaszolt rá a DAC. Előbb Fábry beadását bolintotta rá Ramírez, majd ismét Vida Máté lőt, ám Malec kapus mindkétszer résen volt.

Az 57. percben már Malec sem tudott védeni, a DAC horvát szerzeménye, az egész meccsen jól focizó Andrija Balic növelte az előnyt — 2:0. Megint Balic kevergetett az ellenfél tizenhatosának vonalánál, az utolsó pillanatban a vendégek kapitánya, Lukáš Horváth szerelte. Balic —ki más? — adott nagyszerű passzt Ramíreznek, ám a venezuelai csatár nem tudta megszerezni második gólját. A poprádiak Malec kapusnak köszönhették, hogy a második félidő feléig csupán két gólos volt a hátrányuk. Schäfer ajtó-ablak helyzetben találta magát Malec kapussal szemben, de a poprádiak hálóőre emberfeletti védést mutatott be, így a fiatal magyar középpályásnak még várnia kell az első sárga-kék góljára. Ahogy a 76. percben sem talált be, pedig gyönyörűen húzta meg a szélen és vezette a labdát szinte az alapvonalig majd tüzelt éles szögből a labda előbb bal majd a jobb kapufának vágódott.

Tíz perccel a vége előtt Cristovao lehozta a remekül játszó Ramírezt, aki  vastapsot kapott, a helyén pedig a magyar válogatott támadója, Németh Krisztián lépett pályára. Némethet már ekkor vastaps köszöntötte, ha a gólokkal sem marad adós, akkor hamar közönségkedvenc lesz Dunaszerdahelyen. A meccs végén már a poprádiak voltak az aktívak, de a DAC megtartott az előnyét, ezzel bejutott a Slovnaft Cup elődöntőjébe, ahol az ellenfele a Ružomberok, a Slovan és a Zlaté Moravce trió közül kerül ki. Az elődöntők már két meccsen dőlnek el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?