1,6 millió eurót fizet vissza a hőszolgáltató

radiátor
Kassa |

Március végéig 1,6 millió euró többletet utal vissza ügyfeleinek a Kassai Távhőszolgáltató Vállalat. A társaság elsősorban a modernizációnak köszönhetően tudott ekkora összeget megtakarítani.

A hőszolgáltató visszautalja a klienseknek a tavaly befizetett összeg egy részét. A társaság úgy tájékoztatta a TASR hírügynökséget, hogy március közepétől kezdik a jóváírások kézbesítését a közvetlen felhasználóknak.

A disztribúciós vállalatokon kívül a különböző lakáskezelő vállalatok és szövetkezetek is megkapják az értesítést. A jóváírás összege függ a szolgáltató és a lakosok közötti szerződéstől, így a háztartásokra eső konkrét összegről a hőszolgáltató dönt. A társaság azt ígéri, hogy részükről március végéig lezárul a folyamat. Ladislav Koch, a Kassai Távhőszolgáltató Vállalat vezérigazgatója elmondta, több tényező is közrejátszott abban, hogy ekkora összeget sikerült megtakarítani. „Többféle beruházást is végrehajtottunk, modernizáltuk az előállító berendezéseket, hatékonyabb technológiát helyeztünk üzembe, optimalizáltuk a gépeket. Megfelelően használtuk ki az elektronikus aukciók nyújtotta lehetőségeket a közbeszerzési pályázatoknál, és növeltük az alkalmazottaink produktivitását” – indokolta Koch a nagy összegű jóváírás hátterét. Az állami tulajdonban lévő részvénytársaság tavalyi bevétele közel 3 millió euró volt.


A társaság ezért is értékeli sikeresnek a tavalyi évet, de a jó eredményekhez az is hozzátartozik, hogy egy új, hatékonyabb és környezetbarátabb technológiát is bevezettek, amelynek köszönhetően jelentősen csökkentették a felhasznált szén mennyiségét. A hőszolgáltató gazdaságilag is sikeres, a Transparency International Slovensko civil szervezet tavaly is felmérte a cégek gazdálkodásának átláthatóságát. A listán a kassai hőszolgáltató lett az első, elnyerte a legátláthatóbb állami és önkormányzati tulajdonú hőszolgáltató vállalat. A Brand Council értékelőbizottsága pedig Superbrands Slovakia 2020 címmel jutalmazta a társaságot a tavalyi eredményekért. ⋌

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?