Beblavý szerint Matovič csapdát állított az ellenzéknek

Miroslav Beblavý (TASR felvétel)

A parlamenten kívüli PS-Spolu nem csatlakozik Igor Matovič OľaNO-elnök felhívásához, aki internetes szavazást rendez a következő kormány programjáról. Miroslav Beblavý, a Spolu elnöke választási show-nak és zsarolásnak nevezte Matovič akcióját. Az ellenzéki SaS sem csatlakozik az OľaNO-hoz.

„Nem az internetes szavazások azok, amikkel valódi változást tudunk elérni Szlovákiában. Ehhez alapos, átgondolt pártprogramokra van szükség, amelyek valóban megvalósíthatók, nem pedig az ellenzéki együttműködés szétverését célozzák” - mondta Beblavý. Hozzátette, hogy a többi ellenzéki párt már huzamosabb ideje tárgyal a programok összehangolásáról, de Matovič ebben nem akart részt venni. Szerinte Matovič csapdát állított az ellenzéknek. „Csak rajta múlik, hogy abbahagyja-e a zsarolást és leül velünk tárgyalni most, vagy ha úgy akarja, a választás után, hogy hogyan fogadjunk el egy reális programot” - fűzte hozzá Beblavý azzal a megjegyzéssel, hogy Matovič nem túl megbízható partner.

Richard Sulík, az SaS elnöke kedves próbálkozásnak nevezte Matovič felhívását, de nem tartja helyesnek. „Nem értek egyet azzal, hogy előre feltételeket szab a kormányba lépéshez, ráadásul valamiféle névtelen internetes szavazás eredményei alapján képzeli ezt. Ilyesmihez mi nem csatlakozunk, döntsenek a választók az urnáknál” - mondta Sulík.

Az OĽaNO 11 javaslatot akar szavazásra bocsátani az interneten a korvetkező kormány programjáról, és felszólította a Za ľudít, az SaS-t, a KDH-t, a Sme rodinát és a PS-Spolut, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez, és a pártok ismertessék javaslataikat is az internetes ankéthoz. Matovič szerint az internetes szavazással egy csomó olyan embert tudnának megszólítani, akik eddig nem tervezték, hogy elmennek szavazni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?