Konszolidálják a veszteségeket felhalmozó céget

párkány testület
Párkány |

Párkány ingóságokat, műszaki berendezéseket vesz meg a NHSZ Tatabányával közös KSOH cégétől, a pénzt a vállalat csak kölcsöntörlesztésre, adósságcsökkentésre fordíthatja. Zajlik a cég átvilágítása is – derült ki a párkányi önkormányzat január 17-ei rendkívüli ülésén.

A város képviselő-testülete a január 17-ei, rendkívüli önkormányzati ülésen megszavazta, hogy a csődközelbe jutott, a NHSZ Tatabányával közös KSOH nevű cégétől ingóságokat és műszaki berendezéseket vegyen meg, azzal a feltétellel, hogy a KSOH a pénzt csak kölcsöntörleszrésre fordíthatja. A megállapodás értelmében Párkány a cégtől megveszi a parkolóautomatákat, 719 darab 120 literes hulladékgyűjtő edényt és 419 darab 1100 literes hulladékgyűjtő edényt. Mindezekért Párkány összesen 42 ezer eurót fizet a KSOH-nak, ám a cég ebből a pénzből köteles kifizetni a 35 ezer eurós kölcsönét. Ezek után Párkány összes cégbeli vagyonáról törlik a zálogjogot. Ezt a megállapodást a KSOH új felügyelőtanácsa és a cég igazgatótanácsa is jóváhagyta. Ettől függetlenül zajlik a KSOH gazdasági átvilágítása is, Eugen Szabó polgármester közölte, hogy január 28-án újabb rendkívüli önkormányzati ülés lesz, ott kerül majd napirendre, hogy Párkány megveszi-e a tatabányaiaktól a KSOH 65 százalékos, azaz többségi tulajdonrészét. Ez annak is függvénye, vajon mivel végződik az átvilágítás. Addigra a részletes gazdasági jelentés is elkészül.

 

párkány testület

Kizárták a nyertest

Párkány tavaly novemberben közbeszerzést írt ki a hulladékelhordásra. A tenderre 3 cég jelentkezett be. Eredményt a város még nem hirdetett, de mint az a mostani ülésen kiderült, a legjobb ajánlatot benyújtó céget január nyolcadikán kénytelenek voltak kizárni a közbeszerzésből, mert a Párkány által szorgalmazott további kiegészítéseket nem adta le határidőre. A sorrendben második legjobb ajánlatot tevő cég viszont drágább szolgáltatást kínál, mint amit a városi költségvetés megenged. „Nyertest hirdethetünk, ám előbb szükséges, hogy tárgyaljuk a céggel az ár mérsékléséről“ – taglalta Eugen Szabó. A polgármester hozzátette, a város nem köteles mindenáron szerződést kötni. Még az sincs kizárva, hogy törlik a közbeszerzést.

Új kistraktorok, új rendőrautó

A rendkívüli ülésen a képviselők arról is döntöttek, hogy Párkány két új kistraktort vásárol a közterület-fenntartási és karbantartási munkák elvégzésére, és vesznek egy új személyautót is, a városi rendőrség számára. A traktorokkal a közterületek kaszálását, a hókotrást, az utak, járdák tisztántartását is el tudják látni, a szevizelés és az alkatrész-utánpótlás biztosított, szükség esetén pótjármű isrendelkezésre áll – mondta a polgármester. Új rendőrkocsira pedig azért van szükség, mert a jelenlegi már 400 ezer kilométert futott le, egyre többe kerül a javítása, szervizelése. A jelenlegi rendőrautó tartalék járműként szolgál majd tovább, ill. a város kommunális feladatainak ellátásában segít. Az új járműveket lízingre vásárolja meg Párkány. A képviselő-testület a rendkívüli ülésen tudomásul vette, hogy Ján Oravec képviselő lemondott minden önkormányzati bizottságbeli és felügyelőtanácsi posztjáról. A megüresedett helyekre várhatóan szintén a január végi, rendkívüli ülésen javasolnak majd jelölteket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?