300 euró alatti áron is repülhetünk Amerikába

Miami

Aki szeretné látni New Yorkot, Chicagót, Los Angelest, San Franciscót vagy akár Las Vegast, vagy pihenne Miami népszerű tengerpartján, annak most érdemes böngészni a repülőjegyárakat – az őszi, téli szezonban hihetetlen olcsón kínálják a jegyeket a légitársaságok, és ilyenkor az általában nagyon magas szállásárak is jelentősen mérséklődnek.

Akciós repülőjegyek

A nyári szezon után már kisebb a forgalom, így – mivel nagyon nagy a konkurencia az amerikai járatok tekintetében – akciós árakkal tudják csak megtölteni a gépeket a légitársaságok. A kedvezményes árak folyamatosan jelennek meg a rendszerekben, így érdemes figyelni a légitársaságok és a foglalóoldalak árait, akcióit, hírleveleit. Most például Budapestről a legolcsóbb ár New Yorkba 264 euró a British Airways/Finnair/American Airlines légitársasággal, de Miamiba is elrepülhetünk 301 euróért, főszezonban (a téli hónapokban ideális célállomás az egzotikus tengerparti nyaralásra, vagy akár kiindulópont is lehet egy karibi hajókirándulásra), Chicago 279 euró, Los Angeles 299 euróért foglalható, és láttunk jegyet 333 euróért Las Vegasba is.

Mit tartalmaz a jegyár?

Fontos azonban megemlíteni, hogy az amerikai járatokra a fuvarozók többsége már nem kínál feladható csomagot, azért külön kell fizetni – igaz, ha az utas tagja a légitársaság törzsutasprogramjának, és ott legalább ezüst szinten van (ez évi 5 európai repüléssel is megszerezhető, például a KLM/Air France légitársaságnál), akkor nemcsak a csomag, de az ülőhelyválasztás is ingyenes. Ez utóbbiért szintén fizetni kell, ha a foglalásnál szeretnénk kiválasztani, hol szeretnénk ülni a gépen, igaz, ha ezt az opciót nem kérjük, akkor az online check-innél már ingyen választhatunk a szabadon maradt helyekből. És mivel a járatok általában nincsenek tele, még mindig találni folyosó vagy ablak melletti ülést. A kézipoggyászt minden esetben tartalmazza az ár, csak a méretekre és a súlykorlátra kell figyelni. Nem változott viszont a fedélzeti ellátás, azt minden utas ingyen megkapja – ez általában, az út hosszától függően az egy- vagy kétszeri meleg ételt, az italszolgáltatást (kávé, tea, üdítők, alkoholos italok korlátlan fogyasztása), és néha még a jégkrémet is magába foglalja. Ha még szükség is van egy csomagra (ami általában 60–80 euró egy retúr útra), akkor is bőven megéri a jegy az árát, sőt, ha ketten utazunk, és egy feladható poggyászt veszünk, akkor ez az összeg feleződik.

Vízum

Ha az USA-ba utaznánk, fontos tudni, hogy az útlevélnek legalább – a hazautazástól számítva – még hat hónapig érvényesnek kell lennie, és indulás előtt be kell szerezni az elektronikus beutazási engedélyt, azaz az ESTA-t. Ezt az amerikai nagykövetség weboldalán lehet beszerezni, egy adatlapot kell kitölteni, és ki kell fizetni a 14 dolláros illetéket. Az ESTA általában pár percen belül meg is érkezik az e-mail-címünkre, és az a kiállítás napjától számítva két évig, korlátlan beutazásra érvényes, így, ha jövőre is utazunk, akkor ezt már nem kell intézni.

Szállás

A nyári hónapok után a szállások is olcsóbbak az USA-ban, érdemes böngészni a foglalóoldalak ajánlatát – akár az is előfordulhat, hogy előkelő hotelben tud megszállni. Például a téli hónapokban a New York-i Manhattan városrész üzleti negyedében akár a négycsillagos Hiltonban, vagy a Marriottban is meg tudunk szállni éjszakánként 100 eurós ár alatt, de néhány városban még az airbnb-s szállás is megoldás lehet. Ha Miamiba utazna, és nem talál olcsó szállást a parthoz közel, akkor ott is a magánlakás lehet a megoldás, de akár úgy is dönthet, hogy befizet a helyszínen egy luxushajóútra pár éjszakára, vagy akár egy hétre – így nemcsak Miamit, de a Karib-szigetek térségét is megnézheti, a hajójegy ára (teljes ellátással) sokszor olcsóbb, mint ha hotelben szállnánk meg Miami South Beach partszakaszán. Aki tehát szeretné látni az Amerikai Egyesült Államok valamelyik népszerű városát, annak érdemes foglalásra készen figyelni az árakat, hiszen most jobbnál jobb árak csábítanak a repülésre. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?