Eső áztatta edzésnap a Hungaroringen

Hamilton
Mogyoród |

Változó időjárási körülmények jellemezték a Forma–1-es Magyar Nagydíj első edzésnapját a Hungaroringen – pénteken, a száraz pályán Lewis Hamilton autózta a legjobb köridőt a Mercedesszel. Délután pedig Pierre Gasly volt a leggyorsabb a Red Bull-lal. 

Mindkét szabadedzést „ijesztgette” az eső a Hungaroringen, azonban csak éppen annyira, hogy az intermediate abroncsokon is volt lehetőségük körözni a pilótáknak – bár a második tréning programját kissé megakasztotta a csapadék. Szombaton is hasonló körülmények várhatóak, azonban vasárnap az előrejelzések szerint már nem fog esni. A csapatoknak így a felkészülés során nincs könnyű dolguk abban, hogy a verseny vagy az időmérő körülményeihez igazítsák-e az autók beállításait. 

Hamilton jó kezdése

Hamilton a Német Nagydíjon betegséggel küszködött, és elmondása szerint még a Magyar Nagydíj első edzésnapján sem volt 100 százalékos – a brit szerint még pihenésre lenne szüksége, ám már sokkal több energiával ült be autójába, mint egy héttel ezelőtt. „Határozottan úgy érzem, hogy sokkal jobban készen állok a harcra, mint az előző hétvégén – nyilatkozta. – Nem tudom elmondani, hogy ez milyen jó érzés. Vártam, hogy visszaülhessek az autóba, mert teljesen másképp érzem magam, mint múlt csütörtökön és különösen pénteken – akkor nem volt túl jó érzés autóba ülni.”

Gaslyé volt a délután

Az ötszörös világbajnok számára jól is indult a Magyar Nagydíj hétvégéje, miután megnyerte az első szabadedzést Max Verstappen, a Red Bull pilótája előtt – a holland versenyző azonban egyáltalán nem volt elégedett az autóval, hiszen állandóan csúszkált a pályán. A harmadik helyen Sebastian Vettel végzett péntek délben, a Ferrari pilótája csak egyetlen ezred másodperccel maradt el Verstappen legjobb idejétől. Az első szabadedzésen egyébként meglehetősen sok kicsúszást és megpördülést láthattak a nézők, a második gyakorláson pedig Alex Albon hibázott nagyot, az utolsó kanyarban megcsípte a pálya szélén a füvet, irányíthatatlanná vált az autója, és a gumifalnak csapódott. A Toro Rosso versenyzője szerencsére nem sérült meg, azonban autója csúnyán összetört. A második szabadedzésen egyébként nem mozgolódtak túl sokat a pilóták a pályán az enyhe eső miatt, sokáig csend uralkodott, azonban amikor kellően vizes volt az aszfalt ahhoz, hogy az intermediate abroncsok jól működjenek, többen is kimerészkedtek a pályára. 

A délutáni eredmények az eső miatt ugyan nem voltak relevánsak, ám végül Pierre Gasly, a Red Bull pilótája zárt az élen csapattársa, Max Verstappen előtt, a 3. hely pedig Hamiltoné lett. ⋌

Érdekes

A Magyar Nagydíj programja

Szombat:
9.00–9.30: Forma–3, időmérő edzés
10.10–11.15: Forma–2, 1. futam (37 kör vagy 60 perc)
12.00–13.00: Forma–1, 3. szabadedzés
13.25–13.55: Porsche-szuperkupa, időmérő edzés
15.00–16.00: Forma–1, időmérő edzés
16.45–17.30: Forma–3, 1. futam (22 kör vagy 40 perc)
Vasárnap:
10.05–10.45: Forma–3, 2. futam (22 kör vagy 40 perc)
11.25–12.15: Forma–2, 2. futam (28 kör vagy 45 perc)
12.40–13.15: Porsche-szuperkupa, futam (15 kör vagy 30 perc)
13.30: Forma–1, versenyzői parádé
14.00–14.15: Forma–1, rajtrácsünnepség
15.10–17.10: Forma–1, futam (70 kör vagy 120 perc)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?