Hozamban tovább „építkezik” a Limagrain

limagrain repce

A Limagrain az udvardi mezőnapokra csakis a legjobb repcehibridjeit hozta el a számtalan nemesítésből. A cég azzal büszkélkedhet, hogy övék a legkeresettebb hibrid szlovákiai viszonylatban, de nem állnak meg, az idei újdonsággal tovább „építkeznek”.

Ezidáig az Arsenal volt a legeladottabb hibrid a Limagrain repcéi közül, most viszont nagy az esély arra, hogy az LG Architect veszi át a helyét. „Az LG Architectnek minden esélye megvan arra, hogy még az Arsenalt is lekörözze az eladásban. Ez a hibrid ugyanis ugyanúgy rekordtermésre képes, viszont rendelkezik még a TuYV-vírus elleni rezisztenciával, magasabb fagyálló képességgel, nagyon jó szárazságtűrő képességgel, illetve a becők erősségét garantáló génnel, amely megakadályozza a szemek idő előtti kipergését” – magyarázta készségesen Mayer Szilvia, a Limagrain területi képviselője. „Az LG Architect középkorai érésű, még fejlettebb genetikával rendelkező hibrid, mely tökéletesen ellenáll a betegségeknek. Ősszel nagyon jól startol, az intenzitásra nagyon jól reagál és betakarítása előtt nagyon sokszor elkerülhető a ragasztóanyag és a deszikkálószer használata” – tette hozzá.

Az LG Architect mellett Mayer Szilvia kiemelte még az LG Alicante hibridet, amely szárazabb körülmények között is nagyon jól teljesít, kiváló a betegségekkel szembeni ellenálló képessége, és mint elmondta, ez is az újabb genotípusú repcék csoportjába tartozik. „Hozambiztos, alacsonyabb növésű, kiváló fagyálló képességgel rendelkezik, és koraiságának köszönhetően kikerülhetjük a nagy forróságokat” – mondta Mayer Szilvia.

(cz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?