Negyedik helyen zártak az érsekújvári férfikézisek

DAC kézilabda: Kevés lőtt gól, hat őszi pont

Az érsekújváriak 0:3-ra kikaptak a vágsellyei csapattól a férfi-kézilabdaextraliga bronzösszecsapásán. Az elvesztett párharcot és az újváriak teljes szezonját az edzőjük, Bozsóky Márk értékelte.

A bronzösszecsapáson a három meccsből egyet sem sikerült megnyerniük a vágsellyeiek ellen, mi volt ennek az oka?

Hiányzott a tapasztalat. Nálunk csupán három-négy játékos van, aki már játszott ilyen meccset. Ugyan a többiek is játsszák már négy-öt éve ezt a bajnokságot, de nem szerepeltek még bronzmeccsen. Ez új volt nekik, és nem tudták hozni a legjobbjukat, ami bennük volt. Emellett a vágsellyeiek egy nagyon jó csapatot alkotnak, sok válogatott játékosuk van, akikkel az alapszakaszt meg is nyerték. Jó átlövőik vannak és remek kapusaik. Nem bírtunk velük. Az első mérkőzés előtt bíztam abban, hogy a jó formánk kitart az utolsó meccsekre is, és megnyerhetünk egy-két mérkőzést vagy akár a bronzérmet is.

Részletezné kicsit, hogy melyek voltak a párharc legfontosabb momentumai?

Az első meccs első 15 percében alig találtuk magunkat, igaz, aztán sikerült felzárkózni, és meg is nyertük az első félidőt. A szünetben megbeszéltük, hogy mit akarunk csinálni a továbbiakban, de az első lövésünket védte az ellenfél kapusa, aztán a vágsellyeiek átgázoltak rajtunk.  A legrosszabbul a hazai meccsen játszottunk, a védekezésünk abszolút nem működött. A meccs egyetlen pozitívuma, hogy Ivan Veréb a védekezésben és támadásban is jól szerepelt.

Az utolsó meccsen már nagyon kinyílt az a bizonyos olló a két csapat között, 9 góllal nyertek a vágsellyeiek. Mi volt ennek az oka?

Azt a mérkőzést nagyon jól kezdtük, csak aztán megsérült Ivan Veréb és Tomáš Tschur, akiknek a hiányát már nem bírta el a csapat. A végén, mikor már eldőlt a meccs, olyan játékosokat is játszattam, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak.

Az elvesztett bronzösszecsapás után hogyan értékeli az egész szezont?

Pozitívan, hiszen 7 év után értünk el ilyen jó eredményt. Decemberben vettem át a csapat irányítását, akkor úgy voltam vele, hogy az ötödik vagy hatodik helyet érjük el az alapszakaszban, hogy tudjunk a Ligakupában trófeáért küzdeni. Aztán sikerült bejutnunk a playoffba, ami több volt, mint, amit vártam. Jó játékosok alkotják a csapatot, csak még fiatalok, így leginkább fejben kell dolgozni velük. Nincs meg bennük az önbizalom, ezért néha azt várják, hogy az idősebbek csináljanak valamit. Nem mernek vállalkozni. Meg kell velük értetni, hogy nem az a legrosszabb, ha valaki rosszat csinál, rosszul lő vagy rosszul passzol, hanem az, ha valaki egyáltalán nem tesz semmit.

A következő szezonban megismételhető lesz ez a szereplés? Illetve a továbbiakban is ön marad az érsekújvári csapat edzője?

Igen, úgy van, hogy maradok, és a csapat nagy része is marad egyben. Hozzájuk megpróbálunk még néhány játékost igazolni. Nagyon bízom benne, hogy jövőre is ott leszünk a rájátszásban, és minimum a negyedik helyért fogunk küzdeni. A legfőbb cél azonban az, hogy olyan szórakoztató és jó kézilabdát játsszunk, amelyet a nézők megtapsolnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?