Kompakt spanyol játék, francia tragédia a bronzmeccsen

DAC kézilabda: Kevés lőtt gól, hat őszi pont

Spanyolország szerezte meg a férfikézilabda-vb harmadik helyét, miután a bronzmeccsen 35:29-re legyőzte Franciaországot.

A francia válogatott valószínűleg az egyiptomi kézi-vb legnagyobb tragédiája. Hiába rendelkeznek a torna legjobb keretével, hiába válogathatnak klasszisok közül pl. jobbátlövőben (Dika Mem, Nedim Remili, Melvyn Richardson), ha nincs a csapatban egy irányító, aki dirigálna, és vállalná a felelősséget, hogy mozgásba lendüljön a támadás, ahelyett, hogy egyéni megoldásokhoz kéne folyamodni.

Ne hagyjuk viszont, hogy a francia besülés elhomályosítsa a remek spanyol teljesítményt. Alex Dujshebaev még mindig félelmetes játékos a jobblövő poszton. Nem csak hihetetlenül gólerős, de a támadás katalizátoraként is tevékenykedik. Nagy fejlődésen ment át az elmúlt években Alex öccse, Daniel Dujshebaev, aki pedig a ballövő poszton okoz tömérdek problémát az ellenfélnek. A Dujshebaev testvérek voltak a bronz győztes spanyol csapat legeredményesebb góllövői, együtt 14-et dobtak (Alex-8, Daniel-6). Kettejük lendületes kapura törése szuperül klappolt a 39 éves veterán Raúl Entrerríos irányításával, aki már nyilván nem a legmozgékonyabb játékos, de van annyira rutinos, hogy nagy ritkán hoz rossz döntést. A meccs embere viszont a spanyolok hálóőre, Rodrigo Corrales, aki úgy nyújtott remek kapusteljesítményt, hogy védései szétszórtan voltak jelen az egész meccsen. Mindig akkor fogott nagyot, amikor a franciák kezdték szorossá csiszolni a meccset. Figyelemre méltóan jókor dobott fontos gólt a jobbszélső Aleix Gomez és a beállós Figueras.

Irányító híján a franciák nem tudtak konzisztens megoldáshoz folyamodni a támadásban. Kentin Mahé imsert zseniális megoldásairól, és alkatát nézve is igazi irányító. Csakhogy túl sok irányítást nem látni tőle. A francia támadásokra leginkább az előkészítetlenség és a sedreség volt jellemző. Ez ahhoz vezetett, hogy az önbizalmuk is lecsökkent, s aztán már egymás után adták el a labdákat a második félidőben. Pozitívum, hogy mindkét beállóst többször is helyzetbe tudták hozni Fabregas és Tournat személyében (mindketten 4-4 gólt dobtak). Emellett 7 góljával sziporkázott a balszélen Hugo Descat, bár a mérkőzés vége felé fontos hetest hagyott ki, ahogy a szélső Guigou is.

A francia fejek érthetően teljesen le voltak törve, de ami szomorú, hogy nem lehetett rajtuk látni, hogy tényleg akarnának valamit ebből a harmadik helyért játszott meccsből. Irányító nélkül nehéz győzelmet elérni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?