Választási rekordok a Rimaszombati járásban

elnökválasztás
Rimaszombat |

Zuzana Čaputová fölényes győzelmet aratott a Rimaszombati járásban, illetve annak néhány községében. A rimaszombati térségben a lakosok 26,77 százaléka vett részt a választásokon. Zuzana Čaputovát több mint kilenc ezer lakos választotta a Rimaszombati járásban, Maroš Šefčovičot 7200 lakos látta volna szívesen az elnöki székben.

Az elnökválasztás első fordulójában Rimaszombatban a lakosok valamivel több, mint 38 százaléka, a második fordulóban 32,79 százaléka élt a szavazati jogával. A járási székhelyen Zuzana Čaputovára a lakosok 64,72 százaléka, Maroš Šefčovičra a választók 35,28 százaléka adta le voksát. Ennél jóval öntudatosabbak voltak a választók néhány kisebb községben. Cakón a lakosok 97,50 százaléka szavazott bizalmat Zuzana Čaputovának, és Šefčovič csupán 2,50 százalékot kapott. Hasonló helyzet alakult ki Velkenyén, ahol a szavazók 95,45 százaléka, illetve Sajókeszin, ahol 92,45 százalékuk támogatta Čaputovát. Velkenyén Šefčovič elenyészően kevés, csak 4,54 százalékot, Sajókeszin 7,54 százaléknyi szavazatot kapott a választóktól. Zádorházán, ahol csak a lakosok 16,66 százaléka élt a szavazati jogával, és az első fordulóban is csak a választók 16,30 százaléka járult az urnákhoz, Šefčovičot a lakosok 53,33 százaléka, Čaputovát a választók 46,67 százaléka támogatta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?