Mallorca megálljt parancsolna az alkoholturizmusnak

*

A spanyolországi Mallorca szigetének hatóságai idén nyártól szigorúbb szabályozással akarnak gátat vetni a hírhedt alkoholturizmusnak. Mallorca több üdülővárosával együtt Palma is jó ideje küzd a főként brit és német fiatalokra jellemző csoportos utcai italozások és randalírozások ellen, amely nemcsak a helyieket, hanem a többi nyaralót is zavarja, és ez sok összetűzést is okozott már az elmúlt években.
 

Az új szabályozás értelmében a bárokat és sörsátrakat a szórakozónegyedben fizikailag is el kell határolni az utcától, hogy az üdülni vágyókat rávegyék ezzel az ételek és italok beltéri fogyasztására.
   

A szeszesitalokat, köztük a vodkát, a sört, illetve az egyéb alkoholtartalmú  frissítőket a jövőben nem szabad a bárok előtti utcákon fogyasztani. A rendőrség ellenőrizheti a rendelkezés betartását, és a szabálysértőket akár háromezer euró pénzbírsággal is sújthatják.
   

A szigorú rendelkezés végrehajtása érdekében a szórakozónegyed problémás utcáit a városvezetés különleges turisztikai zónává minősítette - jelentette a helyi sajtó a palmai városvezetésre hivatkozva. A Mallorca Zeitung német nyelvű helyi hírportál pedig úgy tudja, hogy a főváros további térségeire is kiterjesztik ezeket az intézkedéseket.
   

A Mallorca Zeitung Angelica Pastor városi tanácsosra hivatkozva közölte azt is, hogy az egész tengerparti üdülősávban betiltják a szeszesitalok reklámját, illetve az olyan rendkívüli akciókat, amikor az alkoholt dömpingárakon értékesítik.

A szabályozás a mallorcai idegenforgalmi csúcsidőben, áprilistól szeptemberig lesz érvényben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?