Tavaly is a Volkswagen adta el a legtöbb járművet a világon

A dízelbotrány ellenére sem csökkentek a Volkswagen-árak a használtautó piacon
Tokió |

Tavaly is a Volkswagen-csoport (VW) adta el a legtöbb járművet szerte a világon, sorrendben immár az ötödik évben, de a német társaságot megszorította a Renault, a Nissan Motor és a Mitsubishi Motors szövetsége.

 

A szerdán közzétett adatok szerint a francia és a japán autógyártók szövetsége együttesen 10,76 millió járművet - személyautót és könnyű haszongépjárművet - értékesített tavaly, ami 1,4 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi számot.

A Nissan globálisan 5,65 millió autót adott el, ez közel 3 százalékkal kevesebb mint egy évvel korábban. A Mitsubishi 1,2 millió, a Renault pedig 3,9 millió járművet értékesített, ami 18, illetve 3 százalékos emelkedést jelent éves összevetésben.

 

A Volkswagen AG már a múlt héten közölte, hogy minden márkáját beleértve 10,83 millió járművet értékesített tavaly, 0,9 százalékkal többet, mint 2017-ben. A Scania és a MAN által gyártott nehézgépjárműveket nem számolva a Volkswagen-csoport 10,6 millió személyautót és könnyű haszongépjárművet adott el.

A Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség nem gyárt nehéz gépjárműveket.

A világranglistán második helyről a harmadikra szorult vissza a japán Toyota Motor, amely 10,59 millióra növelte értékesített járműveinek számát. A Hino Motors által gyártott haszongépjárműveket nem számolva a Toyota 10,39 millió járművet adott el tavaly.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?