Víz fölé ért a pilon építése Komáromban

komáromi Duna-híd
Komárom |

Víz fölé ért az új komáromi Duna-híd pilonjának építése, adta hírül a napokban a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Az összesen hat pillérből a szlovákiai oldalon a 4., 5. és 6. jelű pillér már elkészült, most épül a magyarországi oldalon az 1. és 2. jelű, valamint a Duna közepén levő 3. jelű pillér.

A 3. jelű pillérből kiemelkedő pilon, amely a kábelek segítségével tarja majd a hidat, 95 m magas. A pilon alsó részének 11 eleme a pillér belsejében található, ezek végleges állapotban nem lesznek láthatók, mert bebetonozzák őket. A további 35 pilon elemet a Dunán levő pontonokon állítják össze, úgy, hogy két elemet előre összehegesztenek, utána emelik a helyére. A pontonon most összeállítás alatt levő darabok már a pilon látható részének első elemei lesznek. A hídhoz kapcsolódó bekötőút a két körforgalommal a magyar oldalon már elkészült, csatlakozik az 1. sz. főútra, de ez még munkaterület. Az új komáromi Duna-híd kivitelezését a H-M Dunahíd Konzorcium végzi nettó 91,199 millió euró értékben. A hidat a tervek szerint 2020-ban adják át.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?