Svájc késlelteti döntését az ENSZ migrációs csomagjáról

Genf |

A svájci kormány szerdán bejelentette, hogy nem vesz részt a decemberben esedékes marrákesi csúcstalálkozón, ahol elfogadják az ENSZ migrációs csomagját, mert meg akarja várni az aláírással a megállapodás nemzeti parlamenti vitáját. Bern ugyanakkor megismételte, hogy megítélése szerint a csomag összhangban áll az ország érdekeivel.

 

 

A Svájcot kormányzó Szövetségi Tanács már októberben azt mondta, hogy az egyezmény elfogadására készül, de a törvénynek megfelelően a parlament elé bocsátja a dokumentumot konzultációra.

A nem kötelező érvényű megállapodás több országból ellenérzéseket váltott ki. Mások mellett az Egyesült Államok, Magyarország, Ausztria, Izrael és Lengyelország is jelezte, hogy nem fogják támogatni.

Tavalyelőtt a világszervezet 193 tagja elfogadott egy közös nyilatkozatot, amelynek következményeként 2018 júliusában végleges formát öltött a migrációs csomag. A megállapodás deklarált célja a bevándorlás biztonságossá és legálissá tétele. Olyan kérdésekkel foglalkozik, mint a bevándorlók védelme, integrálásuk a fogadó országukba, illetve a saját országukba való visszajuttatásuk. A dokumentumot a tervek szerint december elején, a marrákesi csúcstalálkozón fogadják el.   

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?