Súlyos gerinc- és térdsérülése van Janukovicsnak

Súlyos gerinc- és térdsérülés miatt egy moszkvai klinikán ápolják Viktor Janukovics volt ukrán elnököt, ezért nem tudja elmondani videokonferencián védőbeszédét az ellene folyó kijevi bírósági eljáráson, ahol hazaárulással vádolják.

Janukovics sérüléséről először a Komszomolszkaja Pravda adott hírt internetes oldalán meg nem nevezett forrásra hivatkozva.

A lap szerint Janukovicsot pénteken szállították a Szklifoszovszkij sürgősségi kórházba mozgásképtelen állapotban, gerinc- és térdsérülés gyanújával. A politikus teniszezés közben sérült meg. Janukovicsot az intenzív osztályon ápolták, majd átszállították egy magánklinikára - írta a lap.

A moszkvai sürgősségi kórházban a RIA-Nyovoszti orosz hírügynökségnek megerősítették, hogy Janukovicsot hozzájuk szállították be pénteken, de még aznap egy másik kórházba vitték. Ügyvédje, Olekszandr Horosinszkij vasárnap azt mondta orosz és ukrán hírügynökségnek, hogy védencét egy moszkvai kórházban ápolják, sérülése súlyos, nem tud mozogni, és emiatt nem tud részt venni hétfőn az ellene folyó perben egy kijevi bíróságon. Hozzátette, kérni fogják, hogy halasszák el az utolsó szó jogán, videokonferencián mondandó védőbeszédét.

Viktor Janukovics 2010 és 2014 között volt Ukrajna elnöke. 2014 februárjában hagyta el Ukrajnát, Oroszországba távozott. Ukrajnában hazaárulással vádolják, mert 2014. március 1-én írásos nyilatkozatott tett, melyben Moszkva ENSZ-képviseletén keresztül arra kérte Oroszország fegyveres erőit, hogy küldjenek csapatokat Ukrajnába.
 

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?