Jövőre érkezik a teljesen elektromos MINI

A brit prémiumgyártó zéró károsanyag-kibocsátású autója 2019-ben, a klasszikus MINI bemutatkozásának hatvanadik évfordulóján ünnepli világpremierjét.A MINI két exkluzív dizájnvázlat leleplezésével fokozza tovább a tisztán elektromos meghajtású modelljét övező nemzetközi várakozást.

A brit prémiumgyártó zéró károsanyag-kibocsátású autója 2019-ben, a klasszikus MINI bemutatkozásának hatvanadik évfordulóján ünnepli világpremierjét.

A MINI két exkluzív dizájnvázlat leleplezésével fokozza tovább a tisztán elektromos meghajtású modelljét övező nemzetközi várakozást. A hálózatról tölthető hajtásláncok tanulmányozására létrehozott MINI E kísérleti projekt tíz évvel ezelőtt indult útnak, a MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid modell piaci premierje 2017-ben volt, s az első tisztán elektromos meghajtású modell bemutatása már jövőre lesz.

„A MINI egy nagyvárosi márka, a jövőbe vezető utazás következő logikus lépése pedig a tisztán elektromos meghajtású MINI modell bemutatása. Az első két dizájnvázlat hiteles körvonalat alkot azon víziónkról, amellyel hidat képezünk a márka történelmi múltja és hálózatról tölthető jövője között” – mondta Oliver Heilmer, a brit prémiumgyártó vezető formatervezője.

Az első dizájnvázlat az autó hűtőrácsát ábrázolja. A hatszögletű forma a MINI egyik ikonikus stíluselemeként köszön vissza, a zárt kialakítás azonban új. A tisztán elektromos meghajtás nélkülözi a belső égésű erőforrással szerelt modellek hűtőköreit, a tervezőmérnökök így teljesen zárt hűtőrácsot álmodhattak meg – amely ráadásul a modell légellenállását is csökkenti. A hűtőrács keresztbe futó, élénksárga merevítése és az ugyancsak élénksárga „E” embléma erőteljes kontraszt benyomását kelti, miközben már első ránézésre felismerhetővé teszi a tisztán elektromos meghajtású MINI modellt.

A második dizájnvázlat az újdonság egyedi keréktárcsáját eleveníti meg, amely a tavalyi Frankfurti Nemzetközi Autószalonon leleplezett MINI Electric tanulmányautó öröksége. A keréktárcsán a hűtőrács merevítésének motívuma jelenik meg, aszimmetrikus formába öntve.

A BMW Group már korábban bejelentette a tisztán elektromos meghajtású MINI modellsorozat kifejlesztését. A nagyfeszültségű akkumulátorral felszerelt, tömegtermelésben kínált első modell bemutatását már most hatalmas érdeklődés kíséri. A modell tisztán elektromos hajtásláncának alkatrészeit a BMW Group Dingolfingban és Landshutban működő gyárai állítják majd elő, majd a modelleket a háromajtós MINI otthonának számító oxfordi üzemben szerelik össze. (dem)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?