Sólyom egy év múlva, exelnökként visszajött Komáromba

ÚJ SZÓ-HÍRKomárom. A „határincidens” után egy évvel, de Sólyom László – immáron exelnökként – tiszteletét tette Komáromban a Szent István-szobornál. Sólyom még kiutasítása napján megígérte a komáromiaknak, hogy mindenképpen eljön hozzájuk.„A legfontosabb, hogy együtt vagyunk, együtt ünnepelünk.

ÚJ SZÓ-HÍR

Komárom. A „határincidens” után egy évvel, de Sólyom László – immáron exelnökként – tiszteletét tette Komáromban a Szent István-szobornál. Sólyom még kiutasítása napján megígérte a komáromiaknak, hogy mindenképpen eljön hozzájuk.

„A legfontosabb, hogy együtt vagyunk, együtt ünnepelünk. Ahogyan megígértem, visszajöttem” – e szavakkal köszöntötte mintegy ezerfős hallgatóságát Sólyom. A volt államfő ugyanúgy érkezett, mint 2009-ben: a határon gyalogosan sétált át, egészen a Lúdpiac térig, ahol először nem a szoborhoz, hanem az őt nagy tapssal köszöntő polgárokhoz ment. „A magyar állam és a magyarság határai sosem estek egybe, a magyar nemzet, mint úgynevezett kulturális nemzet azonban egységet alkot ma is” – fogalmazott ünnepi beszédében. Az exelnök – akit hetekkel korábban Schmitt Pál váltott az államfői poszton – beszédét szlovákul is felolvasták, az ünnepség részeként a magyar mellett a szlovák himnusz is felcsendült.

A koszorúzást nem kísérte incidens, ekkor már második hónapja a Radičová-kormány volt hatalmon. Bocsánatot viszont a jobboldali kabinet sem kért Sólyom kiutasítása miatt, a két ország között tovább folyt a „pereskedés” . (MSz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?