Gazdag lesz az idei Simon-Júda vásár kulturális és zenei programja

Simon-Júda vásár
Párkány |

A Simon-Júda napi vásár hétvégéjén (október 13. és 14.) Párkányba érkezik a vasúttörténeti ritkaság, a kék postakocsi. A Sétálóutcán a 472. alkalommal megrendezett vásár ideje alatt változatos zenei és kulturális program várja a látogatókat.

 

Az 1937-ben gyártott kék színű postavagon majdnem olyan legendás, mint a Krúdy vörös postakocsija vagy Agatha Christie titokzatos kék vonata. Ezt a kék postakocsit 1984-ben vonták ki a forgalomból. 1988-ban a pozsonyi vasútmodellezők vették birtokba. Évekig a közlekedési múzeumban állt, majd 2012-ben eltűnt a nyilvánosság elől. Az elmúlt években fokozatosan felújították, ma már ismét régi fényében pompázik. A hivatali helyiségben a vasútmodellezők pozsonyi klubja vasúti postamúzeumot rendezett be, a vagonban korabeli fényképeket állítottak ki. A postakocsiban egy 10x1,2 méteres, 1:120 méretarányú vágánymodell is megtekinthető.
 

 

Kapcsolódó cikkünk

Idén a Simon-Júda vásár október 11-én kezdődik. A látogatókat számtalan látnivaló mellett a kulturális és zenei programok gazdag kínálata várja. Csütörtökön (október11.) 18 órakor a középkori zenét játszó Hollóének Hungarica, 20 órakor a MadDogx rockbanda zenél. Pénteken (október 12.) 14 órakor a gyerekek a Lúdas Matyi című előadást nézhetik meg, 16 órakor a Lónak vélt menyasszony című vásári komédia szórakoztatja a látogatókat. 18 órakor a szórakoztató zenét játszó Samba együttes lép színpadra, 20 órától a pop-rockot játszó Jóvilágvan zenél. A vásár sztárfellépője a Csík zenekar lesz. Koncertjük szombaton (október 13.) 18 órakor kezdődik. Szombat délután 14 órakor a Kobold zenekar fogja szórakoztatni a gyerekeket, majd 16 órától a countryzenét játszó Weekend együttes zenél.  A Csík zenekart 20 órakor a beat és rockzenét játszó Trapéz együttes váltja a színpadon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?