Közösen a természeti katasztrófák ellen

Kassa. – Az együttműködés elmélyítéséről tárgyalt tegnap Kassán a katasztrófák elleni védekezésben illetékes magyar–szlovák vegyes bizottság.

Kassa. – Az együttműködés elmélyítéséről tárgyalt tegnap Kassán a katasztrófák elleni védekezésben illetékes magyar–szlovák vegyes bizottság. A felek egyetértése szerint elsősorban a tűzesetek és a veszélyes anyagok szállítása során bekövetkező balesetek következményeinek elhárításában, a határmenti övezetek polgári védelmi alakulatainak közös gyakorlatozásában szükséges fokozni az együttműködést. A magyar és a szlovák kormány között négy éve jött létre a katasztrófák elleni közös védekezést szolgáló kétoldalú egyezmény, majd a magyar–szlovák alapszerződésben rögzítetteknek megfelelően az illetékes vegyes bizottság is, amelynek tagjai évente találkoznak.

Bakondi György, a magyar belügyminisztérium illetékes szakosztályának vezetője a kassai ülés után elmondta: az elmúlt év tapasztalatait elemezve megfogalmazták a jövőre esedékes, közösen megoldandó tennivalókat. „A közös képzéseket, az információcsere jobbításának módozatait, a két- és többoldalú nemzetközi szakmai találkozókat tervezzük meg annak érdekében, hogy tovább erősítsük reagálóképességünket” – mondta.

Bakondi szerint a 2001-ben bekövetkezett vészhelyzetekben eredményesnek bizonyult az együttműködés. Emlékeztetett arra, hogy Szlovákiában a magas hegységekben pusztító erdőtüzeknél igen jó eredményekkel vetettek be magyar tűzoltó-helikoptereket, a tavaszi árvizeknél igen jól hasznosult az információcsere, de „említhetném azt is – mondta –, amikor szlovák segítséggel találtunk meg egy Magyarországon eltűnt légi járművet vagy azt, amikor magyar segítséggel sikerült eloltani a Balassagyarmathoz közeli szlovák területen berobbant olajvezeték hatalmas lángjait”.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?