Kampány az önkéntesek elismerésére

A Szlovákiai Akadémiai Tájékoztató Ügynökség (SAIA) idén harmadszor hirdette meg az önkéntes tevékenységet végzők munkájának elismerésére szervezett A szívemet adom elnevezésű kampányt.

A Szlovákiai Akadémiai Tájékoztató Ügynökség (SAIA) idén harmadszor hirdette meg az önkéntes tevékenységet végzők munkájának elismerésére szervezett A szívemet adom elnevezésű kampányt. „Fontos, hogy pénz hiányában legalább erkölcsileg értékeljük azt a munkát, amelyet az emberek elsősorban a betegek, fogyatékosok, rászorulók, gyerekek és idősek érdekében végeznek” – mondta Marta Čarnogurská, az értékelő bizottság elnöke.

Önkéntes munkát nagyon sokan végeznek, s gyakran nem is tudatosítják, hogy ők önkéntesek. Önkéntes munkának számít ugyanis, ha valaki rendszeresen segít például a szomszédjának. A lényeg, hogy szeretettel teszi, s nem vár érte ellenszolgáltatást. Ha bárki tud ilyen emberekről a környezetében, ragadjon tollat és írja meg a következő címre: Dobrovoľnícke centrum SAIA-CSTS, Ružová dolina 6, P. O. Box 42, 820 05 Bratislava 25. Az értékelésre szánt javaslatokat október 15-ig kell postára adni. A családon belül kifejtett önfeláldozó munka nem tartozik az önkéntes tevékenységek közé, sem pedig a hivatásból eredő hasonló tevékenység. Az írásos javaslatban fel kell tüntetni az önkéntes munkát végző, illetve az értékelésre méltó tettet véghezvivő ember (vagy csoport) nevét, munkahelyét, az önkéntes tevékenység leírását, annak jelentőségét, emberi értékét. A javaslatot beküldőnek fel kell tüntenie a telefonszámát és címét, és szándékát tudatnia kell az értékelésre javasolttal. Az értékelőbizottság két kategóriába sorolja majd a beérkezett javaslatokat: az önkéntes munka és az önkéntes tett cím alatt. Az A szívemet adom erkölcsi értékelés alapján kiválasztott öt arra érdemes ember nevét a Nemzetközi Önkéntesnapon, december 5-én hirdetik majd ki. Az év önkéntes tette kategóriában egy személy (vagy csoport) kapja meg a tiszteletbeli címet és a vele járó emlékplakettet, Miroslav Cipár képzőművész alkotását. (fi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?