Imádják az utasok az ír fapadost

<p>A jegyárak csökkentek, a járulékos bevételek és az utasszám nőtt a Ryanairnél. Tizenkét százalékkal nőtt az ír Ryanair diszkont légitársaság harmadik negyedéves adózott eredménye az előző év azonos időszakához képest, miközben a jegyárak 4 százalékkal csökkentek - olvasható a Ryanair eredmény-kimutatásában.</p>

A jegyárak csökkentek, a járulékos bevételek és az utasszám nőtt a Ryanairnél. Tizenkét százalékkal nőtt az ír Ryanair diszkont légitársaság harmadik negyedéves adózott eredménye az előző év azonos időszakához képest, miközben a jegyárak 4 százalékkal csökkentek - olvasható a Ryanair eredmény-kimutatásában.

A december 31-ével végződött harmadik pénzügyi negyedévben az ír fapados cég bevételei 4 százalékkal 1,4 milliárd euróra emelkedtek, a bővülés motorja a járulékos bevételek 12 százalékos növekedése volt. A Ryanair minden olyan bevételt, amely nem a jegy eladásából keletkezik egy utazással kapcsolatban (fedélzeti kiszolgálás, helyfoglalás, elsőbbségi beszállítás, poggyászdíjak) járulékos bevételként tünteti fel.

A társaság üzemelése 4 százalékkal vitt el több pénzt, mint tavaly ugyanilyenkor, pedig a messze legnagyobb költséget jelentő kerozinszámla 3 százalékkal csökkent. A bérköltség viszont 18 százalékkal megugrott részben a szakszervezeti nyomásgyakorlás miatt.

Mindezeket összevetve a Ryanair üzemi eredménye 6 százalékkal 126 millió euróra, az adózott eredmény pedig 12 százalékkal 105,6 millió euróra javult úgy is, hogy az átlagos jegyár 4 százalékkal csökkent. Utasból viszont 6 százalékkal több, 30,4 millió volt az érintett időszakban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?