A bajor erdőben érdemes barangolni

<p>Repiczki Béres Zsuzsa nyolc éve érkezett Serkéből bajor földre egy kofferrel a kezében szerencsét próbálni. Jelenleg 15 km-re a cseh határtól, Bad Kötz tingben, Bajorország északkeleti kis csücskében él férjével és ötéves kisfiával. A cég, ahol vezetői állásban dolgozik, idős, beteg embereket gondoz egész Bajorország területén, ápolóik Szlovákiából érkeznek, és Kassán is működik egy irodájuk.</p>

Repiczki Béres Zsuzsa nyolc éve érkezett Serkéből bajor földre egy kofferrel a kezében szerencsét próbálni. Jelenleg 15 km-re a cseh határtól, Bad Kötz tingben, Bajorország északkeleti kis csücskében él férjével és ötéves kisfiával. A cég, ahol vezetői állásban dolgozik, idős, beteg embereket gondoz egész Bajorország területén, ápolóik Szlovákiából érkeznek, és Kassán is működik egy irodájuk.

 

Melyik látványosság nyűgözte le a legjobban?

A bajor erdő gyönyörűsége, a természet tiszta csodája, a levegő tisztasága. A helyi kulturák különbözősége és a sörfesztiválok gyakorisága is megfogott.

Mi sokkolta a leginkább?

A szolgáltatásokért tripla annyit kérnek el, mint otthon, például egy sima hajnyírás több mint 30 euróba kerül.

Melyik a legfurcsább helyi szokás?

A Pfingstritt, amikor több száz ló vonul fel pünkösd hétfőjén. Csak férfiak lovagolhatnak, nők nem vehetnek részt a felvonuláson, csak nézőként lehetnek jelen. Ilyenkor turisták százai lepik el a varost.

Melyik helyi étel ízlik a legjobban?

A curry wurst pommesszel, vagyis currys kolbász szalmakrumplival, és a Leberkäsesemmel, azaz a párizsis zsemle.

Mit vezetne be itthon is?

Azt, hogy az üzletek és a nagy bevásárlóközpontok vasárnaponként ne legyenek nyitva.

Mit nem tud ott soha megszokni?

A hidegebb éghajlatot. Az is furcsa, hogy húsvétkor nem ismerik az öntözködést és a fi nom húsvéti sonkát sem.

Mi hiányzik a legjobban otthonról?

A családi kör és az otthoni ízek.

Milyen jó tanácsot adna egy turistának?

Látogasson el errefelé is! Amit különösen a figyelmükbe ajánlanék, az a Bajorerdő Nemzeti Park (Bayerischer Wald), ami egy határtalan erdei vadon. A túrautak, kerékpárutak, sípályák mellett lombkoronasétány is várja a turistákat, amely a fák koronája felett vezet, és egészen különleges kilátást kínál.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"294270","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"480","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"461"}}]]

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?