Így szervezzünk amerikai utazást

<p>Sohasem volt ilyen olcsó és egyszerű egy amerikai utazás megszervezése, mint napjainkban. Egy ilyen kirándulás, bevásárlótúra vagy hosszú hétvége lefoglalása akár 10-20 perc alatt elvégezhető &ndash; online. És ebben már benne van a repülőjegy és a szállás lefoglalása, valamint a beutazási engedély (régebben vízum) beszerzése is.</p>

Bár a hírek arról szólnak, hogy emelkedik a repülőjegyek ára, sok olyan akció van, amely rendkívül olcsón kínál jegyeket az Amerikai Egyesült Államokba. A megváltozott vízumszabályoknak köszönhetően pedig még egyszerűbben utazhatunk – például – New Yorkba, San Franciscóba, Chicagóba, Miamiba vagy más amerikai nagyvárosba. Lássuk lépésről lépésre, hogyan szervezhet meg a legegyszerűbben egy amerikai utazást.

Az első lépés a repülőjegy lefoglalása, megvásárlása. Erre a legjobb megoldás valamely foglalórendszer használata – pl. www.kayak.com, www.expedia.com, www.pelikan.sk, www.pelikan.hu, www.orbizt.com –, ezekkel időt és pénzt takaríthat meg, mivel a legtöbbször a legkedvezőbb árak vannak rajta (minden légitársaság ajánlatát végigböngészi, és a találatokat az ár szerint jeleníti meg). Egy New Yorkba szóló menettérti repülőjegy ára szeptemberi indulással 406 euró (minden adóval és illetékkel), egy októberben, San Franciscóba induló gépre pedig már 532 euróért vehet jegyet, Miamiba 427 euróért repülhet. A szakemberek szerint a kedvező árak sokszor még azokat is utazásra késztetik, akik addig nem gondolkoztak amerikai utazáson.

A második lépés a szállás lefoglalása. Ehhez szintén a legnagyobb foglalóoldalakat ajánljuk, ilyen a www.booking.com, a www.hotels.com, a www. tripadvisor.com, a www.expedia.com, a trivago.hu. Ezeken nemcsak a legjobb árak vannak, hanem azok az értékelések is, amelyeket a hotel volt vendégei jegyeztek be, így szinte biztosan nem foglal olyan hotelben szállást, amely rossz minőséget, színvonaltalan szolgáltatásokat kínál. Érdemes olyan foglalóoldalakat használni, amelyek nem zárolnak semmilyen összeget a kártyán, tehát gyakorlatilag ingyen tud foglalni rajtuk. A szállásfoglalások általában az érkezés előtt néhány nappal még törölhetők (változóan egy–három nappal az érkezés előtt), de sok olyan hotel is van, amely azonnal levonja a foglalás teljes összegét, és törléskor nem téríti vissza.

És már csak a beutazási engedély beszerzése marad hátra. Míg néhány éve még hónapokkal előre kellett időpontot kérni a nagykövetségen, hogy ott a több mint 100 dollárt meghaladó illeték és mindenféle igazolás fejében vízumot kérjünk (sokan meg sem kapták), addig ma már pár perc alatt beszerezhető a beutazást lehetővé tevő elektronikus engedély. Ezt a http://hungary.usembassy.gov/visa_waiver.html oldalon lehet elintézni (magyar nyelven). A rövid kérdőív kitöltése után – melyben meg kell adni a járatszámot, amellyel utazik és a szálloda címét is – ki kell fizetni a 14 dolláros illetéket (ezt csak bankkártyával lehet), majd pár perc után már meg is kapja a választ, hogy utazhat-e, vagy sem (nagyon kevés kérvényt utasítanak el, csak a terrorizmussal összefüggésbe hozható személyek kapnak elutasító választ). Aki még a régi rendszerben szerzett beutazási vízumot, annak erre nincs szüksége, nem kell igényelnie az elektronikus beutazási engedélyt.

A fent említett három lépés után pedig már nem kell mást tennie, mint várnia az indulás napját, és átböngészni a választott városról szóló útikönyveket, leírásokat, hogy ott mindent megtekintsen, lefotózzon, és élményekkel gazdagodva térjen haza az Amerikai Egyesült Államokból.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?