Százszázalékos marad a DAC?

DAC

Az eddig százszázalékos DAC ma (19.00) a veretlenül a harmadik helyen álló rózsahegyi együttest fogadja a labdarúgó Fortuna Liga negyedik fordulójában. A sárga-kékek bíznak benne, hogy telt ház előtt begyűjtik a három pontot.

 

A DAC élvonalbeli történtének a legjobb idénykezdetén van túl, az együttes korábban sohasem tudta megnyerni a bajnokság első három mérkőzését. A siker értékét növeli, hogy kétszer idegenben győzött a DAC (Podbrezová 2:1, Nitra 3:2). Az ezt megelőző 23 idényben eddig hét pont volt a legtöbb, ez is mindössze két alkalommal sikerült: a 2015/16-os és a 2017/18-as bajnokságban. Ha az elmúlt pontvadászat utolsó fordulóját is számítjuk, akkor a sárga-kék csapat négy mérkőzést nyert zsinórban, és a tavaly tavasszal felállított, öt találkozót számláló klubrekord beállításához mindössze egyetlen győztes összecsapás hiányzik.

Az Európa Liga-búcsú után sem pihentek hét közben a dunaszerdahelyi játékosok, szerdán Púchovban Szlovák Kupa-meccset játszottak, amelyet 5:2-re megnyertek. Pedig Peter Hyballa vezetőedző erősen tartalékos csapatot küldött pályára.

„Fiatal csapatunk van, számunkra jó, hogy jelenleg több nehéz meccs van a lábunkban, mint edzés. Mindenki játszani akar, nagy a csata a csapatba kerülésért. Jó hangulatba várjuk a rózsahegyiek elleni összecsapást, folytatni akarjuk a győzelmi sorozatunkat. Bízom benne, hogy fantasztikus drukkereink segítségével megszerezzük a három pontot” – mondta a Púchovban duplázó Ľubomír Šatka a DAC honlapjának.

 

Ez lesz a csallóköziek második hazai bajnokija, az elsőn 4:1-re legyőzték a nagymihályiakat. Erik Pačinda továbbra is sérüléssel bajlódik, így kérdéses a játéka.

A rózsahegyiek meglepetésre odahaza gól nélküli döntetlennel kezdték a pontvadászatot az újonc szerediek ellen, de utána 4:1-re nyertek a trencséniek vendégeként, majd 3:1-re legyőzték a zsolnaiakat. A cseh David Holoubek védencei a MOL Arénából sem akarnak üres kézzel távozni.

Az sárga-kékek a legutóbbi két Fortuna ligás mérkőzésen simán legyőzték a liptóiakat, márciusban Dunaszerdahelyen Černák, Pačinda, és Šatka góljával 3:0-ra, a májusi utolsó fordulóban pedig idegenben Vida Kristopher duplájával, valamint Bayo és Ljubicic találatával 4:0-ra nyertek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?