Savas támadás: szlovákokat is gyanúsítanak

*
London |

Bíróság elé állították szerdán azt az öt férfit, akik múlt szombaton Worcester egyik bevásárlóközpontjában maró anyaggal öntöttek le egy hároméves kisfiút. A tettesek közül három szlovák állampolgár. Szlovákia londoni nagykövetsége tud az esetről, azonban az érintettek nem kértek konzuli segítséget.

A Londonban élő szlovák állampolgárokat, Adam Cechet (27), Jan Dudit (25) és Norbert Pulkot (22) vasárnap tartóztatta le a rendőrség. Velük volt továbbá a West Midlands megyében élő afgán Jabar Paktia (41), akit kedden fogtak el. Ötödikként letartóztatták a megtámadott fiú 39 éves apját is, akinek a nevét jogi okok miatt nem fedték fel. A bíróság előre megtervezett súlyos testi sértés vádjával indított eljárást mind az öt férfi ellen. Az eset Worcester város bevásárlóközpontjában történt múlt szombaton, ahol az áldozat az anyjával volt. A támadáskor a gyermek a babakocsiban ült, a maró anyag a kezét és az arcát érte. A mentők súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba. Bár vasárnap kiengedték, egyelőre nem tudni, hogy maradandók-e a sérülései a rendőrség szerint szándékosan megtámadott gyermeknek. A támadás oka egyelőre ismeretlen, a rendőrség vizsgálja az eset körülményeit. Igor Skoček, a külügyminisztérium munkatársa elmondta, a londoni szlovák nagykövetség két szlovák állampolgár letartóztatásáról kapott információt a helyi rendőrségtől, azonban sem az érintettek, sem azok hozzátartozói nem kértek segítséget a nagykövetségtől. A következő tárgyalás augusztus 28-án lesz, Worcesterben. (BBC, SITA, ma)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?