Megharapta a pásztor nemi szervét az anyamedve

Csíkmadaras |

<p>Két pásztor került kórházba Székelyföldön medvetámadás miatt.</p>

János Zsolt vadászegyesületi igazgató arról tájékoztatta az Agerpes hírügynökséget, hogy két pásztor juhokat legeltetett Csíkmadaras közelében, amikor egy medve megtámadta a nyájat. A juhászok megkísérelték elűzni, azonban rájuk támadt, és több helyen megharapta őket. A pásztorokat a juhászkutyák mentették meg. A csíkszeredai kórház szolgálatos orvosa szerint egyiküknek a fején, jobb combján, jobb csípőjén, alkarján és nemi szervén ejtett sebet a medve, a másik páciensnek a jobb kezén van harapott seb. Nincsenek életveszélyben. A vadászegyesület vezetője azt is elmondta, hogy két héttel ezelőtt már történt egy medvetámadás a környéken, feltehetően hogy ugyanarról az állatról van szó. Egy erdőben gombászó férfit sebesített meg egy bocsait védő anyamedve a székelyföldi Zetelaka közelében. Hargita megyében ezzel hétre emelkedett azok száma, akik idén medvetámadás következtében kerültek kórházba. Az újabb esetek nyomán Hargita megye tanácsának elnöke a veszélyes medvék kilövését lehetővé tevő miniszteri rendelet azonnali, közvita nélküli kibocsátását sürgette.„Nem hinném, hogy az emberélet közvita tárgyát képezheti, és a kormány hibát követ el, ha nem intézkedik azonnal” – szögezte le Borboly. Székelyföldi gazdák, közbirtokossági és önkormányzati vezetők szerdán tüntetést rendeztek a bukaresti környezetvédelmi minisztérium épülete előtt a hatóságok sürgős közbelépését követelve, a térségükben mindennapossá vált medvetámadások megfékezése érdekében. A demonstráció résztvevőinek Gratiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter azt ígérte: augusztus 15-ig miniszteri rendeletet hoznak az év második felére érvényes közbelépési kilövési keretről, amely 175 veszélyessé vált medve kilövését teszi lehetővé. A még aznap közvitára bocsátott tervezet. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?