Három évet kapott Kňažko betörője

Pozsony |

<p>A Pozsony I Járásbíróság három évre ítélte Pavel Novotnýt, aki januárban betört Milan Kňažko expolitikus pozsonyi házába.</p>

A vádlott a tárgyaláson beismerte tettét, a sértettnek megbánását fejezte ki és elnézést kért. Hangsúlyozta, hogy egyedül volt, és Kňažko házát véletlenszerűen választotta ki.  Kňažkót a bíróságon nem hallgatták ki. A tárgyalás után azonban az újságíróknak nyilatkozva elmondta: nem hisz abban, hogy a betörő véletlenszerűen választotta volna ki a házát, melyet az utcáról nem is lehet látni, ráadásul ahhoz, hogy Novotný a bejárathoz jusson, több akadályt is le kellett küzdenie, többek között két magas kerítést is. "Ha elárulta volna, hogy ki adott neki tippet vagy ki küldte, lehet, hogy elgondolkodnék azon, hogy elnézem ezt neki" - tette hozzá Kňažko. Így azonban nem tud megbocsájtani az elkövetőnek, már csak azért sem, mert a feleségének az egészsége is megromlott a törtentek miatt. Kňažko egyébként nagyon elégedetlen volt az ítélettel és meglehetősen dühösen távozott a tárgyalóteremből. A bírótól fennhangon megkérdezte, lefizették-e, majd egy vulgáris kifejezést használva erőteljesen belevágott az ajtóba. LEGÁLISAN RÁLŐHETÜNK A BETÖRŐRE Pavel Novotný idén januárban egy csavarhúzó segítségével jutott be az expolitikus pozsonyi házába az ablakon keresztül, és eltulajdonított összesen 190 eurót, 173 ezer cseh koronát, 30 ezer forintot, 1250 dollárt, egy aranygyűrűt és egy karórát. Kňažko felébredt a zajra, és lábon lőtte a betörőt, majd hívta a rendőrséget. A férfi ellen korábban már többször vádat emeltek lopás és betörés miatt, ezek nagy részét Csehországban követte el.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?