Kiska: ne akarják lejáratni a korrupció ellen tüntetőket

Pozsony |

<div>Andrej Kiska harmadik országértékelő beszédét mondta el ma délután a parlamentben, ismét keményen bírálta Robert Kaliňák belügyminisztert.</div>

Kiska felszólította a politikusokat, hogy ne akarják lejáratni a korrupció ellen tüntető fiatalokat. Emlékezetett, hogy az elmúlt egy évben is a legfelsőbb politikai körökig érő korrupció volt az első számú téma az országban, de nem történt semmi ezen a téren, ami megnyugtatná az embereket. „A választók nem hiszik el, hogy itt megbüntetik a törvénysértőket, hogy az állam valóban harcol a korrupció és a klientelizmus ellen. Ez a rezignáltság legfőbb oka” – mondta az államfő.  Robert Kaliňákkal kapcsolatban megismételte a tavalyi országértékelőben elhangzott mondatát, hogy lemondása és a politikai felelősség vállalása olyan gesztus lenne, amely megnyugtatná a kedélyeket, a nyilvánosságot, és lehetővé tenné, hogy a felelős szervek végezzék a munkájukat.  „Tizenkét hosszú hónap alatt nem történt semmi, a lakosság nem kapott egyértelmű jelzést, hogy a felelős politikusok valóban keresnék a kiutat abból a csapdából, ahova az országot vezették. A korrupció elleni harc személyes politikai harccá fajult és bénítja az országot. A korrupció elleni harc elakadt néhány ember politikai jövőjének kérdésénél, akik már rég elmulasztották a lehetőséget, hogy önszántukból távozzanak funkciójukból” – mondta Kaliňákkal kapcsolatban a köztársasági elnök.  Kiska még egyszer nyomatékosan felszólította Robert Fico kormányfőt és a kormánypárti politikusokat, ne akarják bagatellizálni a fiatalok tüntetését, ne akarják lejáratni őket, hiszen még csak nem is radikális eszközökkel radikális változásokért tüntetnek, hanem a demokráciába, a demokratikus intézmények működésébe vetett hitet erősítik. (ú)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?