Rövidpasszos játékot ígér a Barcelona új edzője

Barcelona |

<div>A rövidpasszos játékot szeretné feléleszteni, illetve elmélyíteni az FC Barcelonánál a katalán labdarúgóklub új vezetőedzője.</div>

Ernesto Valverde úgy vélekedett, ez a stílus vezethet eredményre, ezzel lehet megnyerni a lehető legtöbb sorozatot a következő idényben. „Ismerem ezt a stílust, itt játszottam 1988 és 1990 között – emlékeztette rá a jelenlévőket, ugyanakkor hozzátette, hogy azért alkalmazkodnia, vagy inkább újra alkalmazkodnia kell. – A célom az, hogy elmélyítsem ezt a játékstílust és folyamatosan előrelépjünk.” Az 53 éves Valverde játékosként csatárposzton szerepelt. Tagja volt a legendás vezetőedző, Johan Cruyff csapatának, amellyel 1989-ben KEK-et, egy esztendővel később pedig Király Kupát nyert, a klubban 29 meccsen lépett pályára és tíz gólt szerzett. Edzői pályafutását 2001-ben az Athletic Bilbaónál kezdte, majd irányította az Espanyol, a Villarreal, a Valencia és a görög Olympiakosz együttesét, legutóbb pedig ismét az Athletic Bilbao kispadján ült. Új posztján hétfőn jelentették be, de csak csütörtökön délelőtt írta alá két plusz egy évre szóló szerződését. Barcelonai elődje, Luis Enrique – akit sok kritika ért játékfelfogása miatt – március elején jelentette be, hogy az idény végén távozik. Vele a katalán csapat három szezonban a lehetséges 13-ból kilenc trófeát nyert meg. Valverde azt ígérte, ismét több lesz a labdatartás és a középpályára építve hatékonyabb a csapatjáték. Ugyanakkor hozzátette: nem lehet előre megmondani, hogy az elképzelésből mi valósul meg, elődjét pedig elismerés illeti azért, amit elért.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?