Kiesőjelöltből lett bajnokaspiráns a Komárom

Komárom |

<p>Egy év leforgása alatt nagyot fordult a világ a patinás Duna-parti klub, a KFC háza táján. Tavaly ilyenkor még a kiesés elkerülését tűzték ki célul, idén viszont már bajnoki címre hajtanak, az élen telelnek a nyugat-szlovákiai Tipos III. ligában.</p>

A javulásban nagy érdemeket szerzett a violák menedzsere, Strasser László, aki nagymegyeri ténykedése befejezése után újra a komáromi focisikerekért dolgozik. „A nagymegyeri időszak befejezését követően velem tartott a termálosok sikerkovácsa, Lérant Péter edző és néhány jó képességű labdarúgó, Németh Zsolt, Igor Obert, Marek Szabó, Goran Antunovics. Tavasszal csupán a bajnokságot nyert somorjaiaktól szenvedtünk vereséget, zsinórban tizenhárom bajnokin veretlenek voltunk, negyvenhat ponttal a kilencedik helyen zártunk” – elevenítette fel a sokáig emlékezetes focitavaszt a rutinos tisztségviselő, akinek a közbenjárására nyáron tovább erősödött a kollektíva. Elsősorban azokkal (Dalibor Rožník, Marián Štrbák, Martin Blaho, Ondřej Čtvrtníček, Matúš Jorík) akiket Nagymegyeren alaposan feltérképezett. A korábban a Slovácko alakulatában élvonalbeli tapasztalatokat szerzett Roman Haša szerződtetése is jó húzásnak bizonyult, a támadó ugyanis tizennégy találattal félidei gólkirályként került rivaldafénybe a III. ligában.

Az őszi idény negyedik párharcát követően edzőváltás zajlott a violáknál. „Belušán a 81. percben még mi vezettünk 2:0-ra, de a hajrában a hazaiak egyenlítettek. A vezetőség szerint edzőnk rosszul cserélt, a párharcot követően megváltunk tőle. Megjegyzem, Lérant Péter a barátom, s jó edzőnek tartom. Ugyanakkor azt is tapasztaltam, hogy megromlott az edző és a gondjaira bízott futballisták viszonya. Ilyen légkörben nem lehet jó eredményeket elérni, az éllovas pozíciójáért küzdeni. Váltanunk kellett. Lérant helyébe Richard Matovič került. Mérlege: tizenkét győzelem, egy vereség, mégpedig a ViOn B-től és egy döntetlen a DAC fakóval. Mondhatni elégedettek vagyunk a csapat teljesítményével. Őszi elsőként vonultunk téli pihenőre, ami a folytatást illetően kedvező előjelnek számít” – ecsetelte az edzőcserét, a KFC helytállását Strasser László, aki azonban jól tudja, hogy a bajnoki címért ádáz csata várható.

A Púchovot két, a Lednické Rovnet pedig három ponttal előzik meg. „Résen kell lenni. Nagymegyeren már tizennégy ponttal vezettük a tabellát, mégis a Beluša szerzett elsőséget. A téli holt idényben tovább javítjuk a csapaton belüli versenyhelyzetet. Négy kiszemeltünk is van, hárman közülük élvonalbeli tapasztalatokkal rendelkeznek. Mindent megteszünk azért, hogy a II. ligába kerüljünk. Ezt várják tőlünk a szurkolók, de a hagyományok is erre köteleznek bennünket. Reméljük, közös összefogással sikerül célunkat teljesíteni” – bizakodott a KFC menedzsere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?