Tízezrek mentek magánszámlára a módszertani intézetből

Pozsony |

<p>Több tízezer eurót utalhattak át magánszámlákra a Pedagógiai Módszertani Központ (MPC) pénzéből.&nbsp;</p>

Több számlán az MPC volt gazdasági vezetőjének neve szerepel. A rendőrség még novemberben eljárást indított az ügyben. „Eddig nem került sor a vádemelésre, folyik a vizsgálat” – közölte az aktuality.sk kérdésére Lucia Miháliková rendőrségi szóvivő. 

Az első 20 ezer eurós átutalás 2011-ben landolt a számlán, a portál szerint minden tranzakciót azonos modell szerint bonyolítottak le. Úgy tüntették fel az átutalást, mintha egy cég által kiállított számlát térítenének meg, miközben az adott követelést már rendezte az MPC. A központ pénzéből összesen 29 ezer eurót utaltak át ilyen módon. A kisebb összegek más név alatt távoztak az MPC bankszámlájáról, viszont azok is a gazdasági vezetőnél landoltak. Papíron a központ egy olyan projektért is fizetett, melyet valójában törölt. Így további 11 ezer eurót utaltak át. Az aktuality.sk megkeresésére a volt gazdasági vezető nem kívánt nyilatkozni. 

Az oktatási minisztérium tavaly nyáron figyelt fel az MPC gyanús átutalásaira. Akkor a központ tévedésből 460 ezer eurót utalt át egy rossz számlára. A minisztérium ezt követően belső vizsgálatot indított, ez derített fényt a további gyanús pénzmozgásokra. A gazdasági vezetőt a botrány kirobbanása után két másik munkatárssal együtt elbocsátották. Feltételezik, hogy ők segítették az átutalások lebonyolításában. (TASR, aktuality.sk, ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?