Rendhagyó állásbörze Érsekújvárban

Érsekújvár |

<p>Csökkent az álláskeresők száma az érsekújvári és a vágsellyei régióban, a veszélyeztetett csoportokat bevonják a projektekbe.</p>

Két járás tizenhat munkáltatója mutatta be kínálatát az Érsekújvári Körzeti Munka-, Szociális és Családügyi Hivatal állásbörzéjén, melyet első alkalommal rendeztek meg. Esztergályosoknak, hegesztőknek, az építőiparban dolgozóknak, eladóknak és sofőröknek kínáltak munkalehetőséget, illetve gyártósori munkásokat toboroztak.

Helena Bohátová, a munkahivatal igazgatója elmondta, rendhagyó volt az őszi állásbörze. „Szeretnénk, ha minden álláskereső legalább néhány munkaadóval megismerkedne, ezért csoportokban engedtük be az érdeklődőket, és arra ösztönöztük őket, hosszabb beszélgetéseket folytassanak a munkáltatóval” – mondta Bohátová. További változás, hogy a munkahivatal dolgozói évente több alkalommal szeretnének állásbörzét tartani. Az Érsekújvári járásban 8,29 százalékos a munkanélküliségi arány, a Vágsellyei járásban ennél alacsonyabb, 6,17 százalékos. A tavalyi évhez viszonyítva 2,48 százalékkal csökkent a munkanélküliség aránya az érsekújvári és 2,84 százalékkal a vágsellyei régióban. A rizikós csoportba sorolják azokat a munkanélkülieket, akik huzamosabb ideig nem tudnak elhelyezkedni. A legfrissebb adatok szerint 3812 ilyen nyilvántartott van az Érsekújvári járásban, tavaly 5096-an voltak. A Vágsellyei járásban egy év alatt 607-tel csökkent azoknak a nyilvántartottaknak a száma, akik hónapok óta nem tudtak elhelyezkedni. Elsősorban a különféle nemzeti projekteknek és az ezzel járó támogatásnak köszönhetően sikerült motiválni a munkáltatókat, hogy pályakezdőket, illetve ötven évnél idősebb álláskeresőket alkalmazzanak. Az érsekújvári állásbörzén jelen voltak a járási székhely jelentős munkáltatói, az Osram, a Kabelschlepp és az Otolift cég képviselői.

Helena Bohátová elmondta, sokan érdeklődnek a rekvalifikáció iránt, a nők elsősorban a betegápolási, a férfiak a hegesztőtanfolyamot választják, az utóbbi időben népszerű a mezőgazdasági vállalkozói továbbképzés. Továbbra is nagy kereslet van a kamionsofőrök iránt, néhány munkáltató külföldieket alkalmaz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?