350 munkahelyet kínáltak a magyarországi cégek

állásbörze
Komárom |

A Selye János Egyetem Konferenciaközpontjában 11 magyarországi vállalat fogadta az érdeklődők kérdéseit. Az állásbörzét felkereste Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter is.

A sorban hetedik Magyar Nap című állásbörzét a Munka, Szociális és Családügyi Hivatal, valamint az EURES hálózat szervezte meg. A 350 munkahelyet 32 féle munkapozícióban kínáló 11 cég Komárom-Esztergom megyéből érkezett, valamint az EURES SR és az EURES MR hálózat tagjai voltak. Számos állástípusról volt szó: operátorokat, adminisztratív munkaerőt, ill. műszaki és mérnöki szakembereket kerestek a vállalatok.

Azért szerveztük meg ezt az állásbörzét, hogy mindenki, aki szeretne dolgozni, az találhasson munkapozíciót – s hogy ne az államunk által nyújtott megélhetési segélyből éljen. Amennyiben lehetséges, motiválni szeretnénk a munkakeresőt abban, hogy állást találjon. Ezért tettük lehetővé az efféle határon átnyúló együttműködést. Tudjuk, hogy Magyarország egyes állampolgárai náluk dolgoznak, például az autógyárainkban. Ill. ellenkező irányban

akiben megvan az érdeklődés, tud magyarul, és Magyarországon keres munkahelyet, az inkább dolgozzon, hogy ne veszítse el a munkaszokásokat

mondta a médiának az állásbörzét meglátogató és a vállalatok képviselőinek ajándék zoknikat kiosztó Milan Krajniak. Hozzátette, jók a két ország munkahivatalai közti kapcsolatok is. „Számomra úgy tűnik, hogy a szlovákiai cégek és ipari üzemek többsége a bérek szempontjából valószínűleg jobb munkákat ajánl. Ám azt is értem, hogy egy szlovák állampolgár és magyar nemzetiségű személy számára előnyösebb Dél-Komáromban dolgozni, mint Nyitrára ingázni“ – fejtette ki a tárcavezető.

Két évvel ezelőtt minimálisan 3500 főre tették azon személyek számát, akik a Komáromi járásból Magyarországon vállaltak munkát. Nagy Darina a Munka- Szociális- és Családügyi Hivatal komáromi kirendeltségének igazgatója kérdésünkre elmondta, ennél most valószínűleg kevesebb személy ingázik az országhatárt átlépve nap mint nap. Pontos számok azonban nincsenek, sem a szlovák, sem a magyar hivatalos szervek nem vezetnek erről nyilvántartást.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?