Paška végleg a partvonalon túlra szorult

Pozsony |

<p>Bár a Smer programalkotó konferenciáján a hírek szerint érdemi dolgok nem dőlnek el a párt vezetésével kapcsolatban, már most úgy tűnik, hogy egy vesztese mégiscsak lesz a rendezvénynek: Pavol Paška korábbi házelnök.</p>

Paška a 2014-es CT-botrány után volt kénytelen lemondani a házelnöki posztról, pártbeli funkcióját azonban megtartotta, és a Smer egyik arcaként a fontos pártrendezvények házigazdája volt. Most maga Robert Fico kormányfő veszi át tőle a stafétát.

Ján Baránek politikai elemző úgy véli, Fico harcba kezdhetett a pártban befolyással rendelkező oligarchákkal, illetve azok képviselőivel, és Paška ilyen embernek számított. „De nem csak Paška ellen folyhat a harc, ő csak az, akit látunk” – mondta.

A konferencián egyébként úgy tűnik, hiányozni fognak a kritikai hangok. Monika Flašíková-Beňová, a pártot eddig leghangosabban bíráló smeres EP-képviselő lapunknak azt mondta, részt vesz a rendezvényen, ám még korai arról beszélni, fellép-e majd. „A meghívómhoz nem csatoltak programot, így nem tudom pontosan, miről fogunk beszélni. Nem örülnék azonban, ha nem használnánk ki az alkalmat a valódi, párton belüli vita megnyitására” – jelentette ki. Az új programtéziseket még nem látta, de reméli, az sokkal közelebb áll majd a valódi szociáldemokráciához, mint az, amelyet Paška, és Blaha dolgozott ki. (fm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?