75 pedofilt fogtak – razzia Európa-szerte

Brüsszel |

<div>Nemzetközi internetes pedofil hálózatot göngyölítettek fel: gyerekekről készült felvételek birtoklásáért 75 személyt vettek őrizetbe Európa-szerte.</div><div>&nbsp;</div>

Az Europol tájékoztatása szerint több mint egy éven át tartó nyomozás után sikerült felszámolni a hálózatot a Napfény fedőnevű akcióban. A gyanúsítottak IP-címét megküldték a tagállami szerveknek, és ezt követően fogták el az érintetteket az Európai Unió huszonhat tagállamában, valamint Norvégiában és Svájcban. A pedofil pornóképeket és -filmeket egymás között cserélő, többségében 50 év feletti gyanúsítottak jelentős része a kibertérben névtelenséget biztosító, Tor nevű hálózatot használta. A Tor a forgalom többszörös átirányításával és a metaadatok eltüntetésével biztosítja a névtelenséget a felhasználóknak.    Az Europol egy tavalyi jelentésében arra figyelmeztetett, hogy a pedofil hálózatok tagjai egyre inkább a Skype-hoz hasonló, internet-alapú telekommunikációs szolgáltatókon keresztül tartják egymással a kapcsolatot és terjedőben van a bitcoin nevű digitális valuta használata is, és ez jelentősen megnehezíti a bűnüldözést. Az ügyben további letartóztatásokra lehet számítani.Az Europol évek óta nagy figyelmet szentel a pedofil hálózatok elleni küzdelemnek. A hivatal eddigi legnagyobb művelete során, 2011-ben 184 embert vettek őrizetbe Európában. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?