Törökország konzultációra hazahívta bécsi nagykövetét

Ankara |

<p>Törökország konzultációra hazahívta bécsi nagykövetét, hogy &quot;felülvizsgálják a kétoldalú kapcsolatok állását&quot; - jelentette be hétfőn este a török külügyminiszter.</p>

Mevlüt Cavusoglu azzal magyarázta az intézkedést, hogy az osztrák hatóságok a hét végén engedélyezték Bécsben függetlenségpárti kurdok tüntetését, és hogy Ausztriában erősödik a törökellenes közbeszéd.

A két ország viszonya azóta feszült, hogy Christian Kern osztrák kancellár felvetette a Törökország uniós tagságáról folyó tárgyalások felfüggesztését, és egy másik vezető osztrák politikus hangot adott annak a véleményének, hogy Ankara a diktatúra felé halad.

Törökország válaszul a "radikális rasszizmus fővárosának" nevezte Bécset. Cavusoglu most az Anadolu török hírügynökség szerint kijelentette, hogy a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) híveinek a tüntetését engedélyező osztrák hatósági döntés nem volt "becsületes". "Nem nézhetjük tétlenül a terrorizmus támogatását... Sajnos megszűnt a normális kétoldalú kapcsolatok és az együttműködés alapja" - mondta.

A tüntetés engedélyezése miatt már bekérették Ausztria ankarai nagykövetét a török külügyminisztériumba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?