Valóra vált Gelle rémálma

Rio de Janeiro |

<p>Csak nehogy valami ráragadjon a&nbsp;hajóra! Ettől rettegett Gelle Péter az olimpia előtt. A&nbsp;párkányi származású kajakosnak a&nbsp;riói Lagoa-stadionban valóra vált a rémálma, az A-döntőben utolsó lett &ndash; a mixzónában szomorúan mutatta a hínárral összetekeredett nagy falevelet, ami lefékezte a hajóját.</p>

Gelle nem rajtolt túl jól, de lemaradása nem volt vészes, azonban hátránya egyre csak nőtt, a célba a nyolcadik helyen, utolsóként ért be, több mint 9 másodperccel lemaradva a győztes spanyol Marcus Waltz mögött. Utóbb kiderült, a táv első negyede után szedte össze a levelet.

„Ez az ajándék várt 250 méter után. Nagyon piszkos volt ott a víz, tele levelekkel, hínárral. Ki sem lehetett kerülni őket. Ahogy beléjük futottam, máris éreztem, hogy a hajó rándul egyet, és azonnal lassulni kezdtem. Lelkileg is kizökkentett ez a helyzet, mert előre megmondtam, hogy a hínár a legnagyobb favoritot is kikészítheti. Nem tudtam rákapcsolni, rettenetesen lefékezett” – nyilatkozta Gelle Péter.

A 31 éves versenyző ideális körülmények között pontszerző helyben bízott, és mivel jól érezte magát a verseny napján, maga is kíváncsian várta, mire lesz képes. Végül nem tudta kiadni magából a maximumot. „Hittem benne, hogy a végét megnyomom, de azzal a levéllel nem nagyon lehetett” – csóválta a fejét a csalódott Gelle.

Nem állítja, hogy a pálya nem volt szabályszerű, de szerinte egy olimpián ilyesminek nem kellene előfordulnia. A rajt előtt még egyszer végignézte a pályát, és akkor nem látott leveleket és hínárt, annál kellemetlenebb meglepetésként érte a „szuvenír”.

„Legyek akár nyolcadik is, de úgy, hogy szoros versenyen mindent kiadtam magamból, nem így…” – mondta zaklatottan Gelle, aki már Tokióra gondol: „Ezután a verseny után mindenképpen folytatni akarom. Nagyon bánt, hogy ez a riói verseny így sült el, nemcsak magam miatt, hanem mindazok miatt, akik szurkoltak nekem, hittek bennem.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?