Kassa első duálisan képzett diplomásai

Kassa |

<p>Egy jó partnerség révén, erős, megbízható jogi kereteken belül egyesítették a jövő tantárgyait és szakjait a régió céltudatos fiataljainak elképzeléseivel.</p>

Sikeresen fejezte be a tanulmányait az a Kassai Villamosmérnöki Ipariskola (SPŠE) 22 diákja, akik elsőként vettek részt a pilótaprogamként indított duális képzés információs és komunikációs technológiák (IKT) szakán. A németvizsgát 17 diák tette le, ők megkapták azt a bizonyítvány is, melyet a Szlovák–német Kereskedelmi Kamara első alkalommal osztott ki Németország határain kívül. A bizonyítványok azokkal egyenértékűek, melyeket a Németországban tanuló és diplomázó diákok kapnak a Fachinformatiker (számítógépesrendszer-specialista) szakon. A hároméves felsőfokú duális szakképzést elsőként a Kassai Villamosmérnöki Ipariskola kezdeményezte a T-Systemsszel, Kassa Megye Önkormányzatával, az iskola alapítójával.  „Ennek a tanulmánynak a koncepcióját a Németországban szerzett negyvenéves, illetve a Deutsche Telekomban szerzett húszéves tapasztalatok alapján dolgoztuk ki. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy jó partnerség révén, erős, megbízható jogi kereteken belül tudtuk egyesíteni a jövő tantárgyait és szakjait régiónk céltudatos fiataljainak elképzeléseivel. Az egész semmit sem ért volna a kassai szakközépiskola és a T-Systems lelkesedése nélkül” – mondta az ünnepélyes diplomaosztón Daniel Giebel, a T-Systems szlovákiai vezérigazgatója. A duális képzésben részt vevő diákok nemcsak kecsegetető ösztöndíjat kapnak a vállalattól, hanem felbecsülhetetlen értékű munkatapasztalatokat is szerezhetnek. Azok a diákok, akik a hároméves képzés során jól teljesítenek, sikeresen levizsgáznak és megfelelnek a vállalat előírásainak, biztos munkahelyet kapnak a cégben. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?