Fico takaréklángon, Danko hétfőn visszatér

Pozsony |

<p>Ha nem is teljes gőzzel, de újra dolgozik a miniszterelnök. A szerdai kormányülést már Fico vezette &ndash; a múlt héten még csak &bdquo;beugrott&rdquo;, ám ezúttal már végig ő volt a &bdquo;főnök&rdquo;.&nbsp;</p>

Ficót majdnem három hete, április 22-én műtötték Pozsonyban, a Szív- és Érrendszeri Betegségek Nemzeti Intézetében (NÚSCH). Azóta sem derült ki, pontosan milyen beavatkozást hajtottak végre rajta, lapértesülések szerint koszorúérműtéten esett át: két helyen hidalták át elzárult koszorúerét. A héten a kormányfő már megjelent a Slavínon a második világháborús megemlékezésen. Szakértők szerint két-három hónapos gyógyulási folyamaton kell átesnie, valószínűleg gyógyfürdőbe is vonul egy időre. 

A kormányhivatal sajtóosztálya nem ad részletes tájékoztatást róla, milyen stádiumban van a kormányfő felépülése, és mikor végezhet újra teljes értékű munkát. „A kormányfő továbbra is ellátja funkcióját. Jelenleg rehabilitáción vesz részt, miközben rendszeres kapcsolatban áll a kormánnyal, és kommunikál legszűkebb munkakörnyezetével”–közölte az Új Szóval a kormányhivatal. 
Kormányközeli forrásból származó értesüléseink szerint a kormányfőt megviselte a műtét, ám már belevetette magát a rehabilitációba, reggelenként hat kilométert gyalogol, és állítólag alig várja már, hogy végre újra munkába állhasson. A kormányhivatalba egyelőre nem jár be naponta. 

Andrej Danko házelnök sem tért még vissza – Danko április 25-én esett át gyomorműtéten a Nemzeti Onkológiai Intézetben. A parlamentben jelenleg Bugár Béla házelnökhelyettes helyettesíti, a TASR hírügynökség információi szerint hétfőn már munkába állhat. 

A kormány legutóbb április 25-én, azaz Fico műtétje után néhány nappal tárgyalt utoljára törvényjavaslatokról, azóta jobbára alacsonyabb szintű dokumentumok kerülnek a kabinet elé. A kabinetet március 23-án nevezték ki, másfél hónappal a kinevezés után egyelőre nem végzett el komolyabb jogalkotói tevékenységet. Forrásaink szerint nem Fico és Danko betegsége miatt nem kerültek eddig jelentősebb jogszabályok a kabinet elé, hanem technikai okokból, vagyis még nem sikerült a javaslatokat átfuttatni a teljes jogalkotási folyamaton.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?