Interregnum

<p>Tévesnek tartom azt az elképzelést, hogy ha a Híd a jelenlegi helyzetben beszáll egy SNS-es koalícióba, akkor szavazói megbüntetik, és legközelebb az MKP-ra fognak szavazni.&nbsp;</p>

A Hídra az emberek nem azért szavaznak, mert 2010-ben elolvasták a plakátokon, hogy Lebo Béla, hanem mert nem tudnak másra szavazni. Aki Szlovákiában él, magyar, és nem szavazott most az MKP-ra, az nagyon jól tudja, hogy miért nem szavazott az MKP-ra. Ez a választó képes felfogni azt is, hogy a következő kormányciklus, tartson fél, egy, vagy 3 évig, nem arról fog szólni, mit lehet elérni, hanem hogy mit lehet túlélni. Személyes véleményem, hogy a jobboldalnak jelenleg nincs legitim joga a Smer nélkül kormányt alakítani. Akkor lenne ehhez joga, ha az elmúlt négy év során kitermelt volna egy, de inkább két olyan pártot, amely reális, rendszerszerű alternatívát tud kínálni a választóknak a Smerrel szemben, és ezt a választókkal el is tudja hitetni. Méghozzá úgy, hogy szerez 15 vagy 20 százalékos támogatottságot. A jobboldal erre nem volt képes, ezért a kormányalakításhoz nincs felhatalmazása. Lehet félni az SNS-től, de ebben a történetben sajnos nem az SNS a legnagyobb probléma. A legnagyobb probléma Igor Matovič és az Egyszerű Emberek nevű csapat. Bárminemű összehangolt működésre alkalmatlan formáció (leszámítva Daniel Lipšicet és társait), és Matovič már többször megmutatta, hogy akiben konkurenciát lát, azzal szemben mindenre képes. Komolyan vehetjük, hogy azzal a Radoslav Procházkával fog kormányozni, akit a hangfelvételbotrány kapcsán csőbe húzott? Ugyanezt fogja csinálni leendő koalíciós partnereivel is, ez fix. A másik nagy probléma Richard Sulík. Az SaS elnöke sajnos alkalmatlan kormányfőnek, mert integráló képessége és diplomáciai érzéke nulla. Igazából még liberálisnak sem nevezném. Egy ügyes, kitartó, egyben önfejű ember, akinek néha igaza van, néha meg nem. Amit Bugár Béla emleget, hogy kormányfőként Sulík feladata lenne elsimítani a partnerek közti nézeteltéréseket, ahhoz Sulíknak nincsenek adottságai, és hagyni is fogja az egészet a francba, ahogy hagyta a Radičová-kormányt is megbukni. Szlovákiában jelenleg az egyetlen párt, amelynek megvan a felkészültsége ahhoz, hogy kormányt alakítson, és négy évig vezesse az országot, az a Smer. Úgy fest, Fico teljes bukásának még nem jött el az ideje. A magyarok pedig a következő választásokon el fognak menni szavazni, többen, mint most. Hisz tudjuk rég, nekünk Mohács kell.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?