Nem vonzó a fegyver és a pornó

Pozsony |

<p>A nagyobb hozam reményében Szlovákiában az emberek ötöde olyan befektetési alapokra is hajlandó gondolkodás nélkül rábízni a pénzét, amelyek kétes értékpapírokat vásárolnak &ndash; derül ki a Pioneer Investments SR befektetési csoport legújabb felméréséből.&nbsp;</p>

Miroslav Ovčarik, a Pioneer Investments SR régiós vezetője szerint ez az a csoport, amely a befektetéseinél kizárólag a nyereségre van tekintettel, figyelmen kívül hagyva a kockázatokat és a befektetés erkölcsi vonzatait is. A lakosság nagy része azonban nem ilyen felelőtlen: az emberek több mint negyede soha nem fektetné be pénzét olyan alapokba, amelyek kétes papírokat vásárolnak, csaknem felük pedig a konkrét esettől függően hozna meg a döntését. Az egyes ágazatokat tekintve is jelentős eltérések vannak a befektetések szempontjából. A vitatott – vagyis a környezetet vagy az emberek egészségét károsító, esetleg a közerkölcsöt súlyosan sértő – ágazatok közül az emberek a kőolajtársaságoktól ódzkodnak a legkevésbé. Ebbe az ágazatba a megkérdezettek 42%-a fektetne be pénzét. Ennél jóval kevesebben, az emberek nagyjából 20%-a vallja azt, hogy nem okozna gondot számára befektetni megtakarításait az alkohol- vagy dohánygyártásba. A legtöbben a pornóipartól és a fegyvergyártástól ódzkodnak, a megkérdezettek többsége nem bízná olyan befektetési alapokra a pénzét, amelyek ezekbe fektetnek be. (SITA, mi) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?