Párkányban változott a patikaügyelet

Párkány |

<p>Változott a gyógyszertári ügyelet &ndash; októberben új nyitva tartás lépett életbe. A változás az orvosi ügyeletet nem érinti.</p>

A megyei önkormányzat jóváhagyásával októberben Párkányban változott a patikaügyelet. Az új rendelet értelmében szombaton, vasárnap és ünnepnapokon januártól májusig 8-tól 20 óráig lesz gyógyszertári ügyelet. Júniustól szeptemberig hétvégén és ünnepnapokon egy órával tovább – tehát 8-tól 21 óráig – tartanak nyitva a gyógyszertárak. Októbertől decemberig tizenkét órás lesz a patikaügyelet: sürgős esetekben szombaton, vasárnap és ünnepnapokon az ügyeletes gyógyszertárban 8-tól 20 óráig válthatják ki a betegek a szükséges orvosságot. „A változás az elsősegély-ügyeletet nem érinti” – hangsúlyozta Czékus András, a párkányi rendelőintézet igazgatója. A párkányi rendelőintézet költségvetése az igazgató szerint kiegyensúlyozott. „A rendelőintézet és az elsősegély-ügyelet fenntartását is saját bevételeinkből finanszírozzuk. A fenntartáshoz szükséges pénzt – a gyermekorvosi ügyelet kivételével – minden osztályon ki tudjuk gazdálkodni” – mondta az igazgató. Míg a felnőtt orvosi ügyeletet naponta tíznél több beteg, addig a gyermekorvosi ügyeletet átlag négyen keresik fel. „A fenntartására fordítható összeg a kis vonzáskörzet miatt sajnos nagyon alacsony” – magyarázta Czékus András. A párkányi elsősegély-ügyeletet a betegek általában kisebb sérülésekkel, megfázással, lázzal, gyomorrontással, rosszullétekkel keresik fel. „Ha valaki súlyosan megsérül vagy életveszélyben van, nem az ügyeletet, hanem a gyorsmentőszolgálatot kell hívni” – mondta az igazgató. Czékus András szerint a gyermekorvosi ügyelet pénzügyi fenntarthatósága a jelenlegi körülmények között egyelőre kérdéses. Annyi bizonyos, hogy év végéig minden marad a régiben.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?