DAC–Nitra: itt a lét a tét!

<p>A tavasz talán legfontosabb meccse előtt áll a DAC: a dunaszerdahelyiek a Corgoň Liga 30. fordulójában a vasárnapi (19.00) tévés mérkőzésen a sereghajtó nyitraiakat fogadják, és ha nyernek, óriási lépést tesznek a bentmaradás felé.</p>

„Mindenki úgy emlegeti ezt a mérkőzést, hogy a tavasz meccse lesz, de nekünk minden meccs a tavasz meccse volt. Hatpontos hátránnyal kezdtük a tavaszi szezont, nekünk a lét volt a tét a zsolnaiak, az aranyosmarótiak vagy a besztercebányaiak ellen is. Nekünk ez nem újdonság” – jegyezte meg Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője.

Jobb egymás elleni mérleg

A dunaszerdahelyiek ősszel is jó eredményeket értek el a nyitraiak ellen – otthon 1:0-ra legyőzték őket, idegenben pedig 0:0-s döntetlent játszottak velük, vagyis jelenleg az egymás elleni meccsek is a sárga-kékeknek kedveznek. A DAC előnye a nyitraiakkal szemben most három pont (a táblázat szerint kilenc, de a bundaügy miatt a szezon végén hat pontot levonnak a dunaszerdahelyi együttestől), s ha ma nyer, akkor három fordulóval a bajnokság vége előtt óriási lépést tehet a bentmaradás felé.

Tavasszal a DAC bombaformában játszik, hazai pályán csak két pontot vesztett (a kassaiak elleni döntetlennel), a többi 4 meccsét megnyerte fantasztikus közönsége előtt. A sárga-kékek a tavaszi idényben 18 pontot gyűjtöttek, ez alapján a harmadikok lennének a táblázaton. A nyitrai együttes tavasszal csak kilenc pontig jutott, így a vasárnapi találkozó egyértelmű esélyese a DAC.

A nyitraiak nyakán a kés

„Tavaszi eredményeinknek köszönhetően mi vagyunk a favoritok, mi 18 pontot szereztünk, ők csak a felét. De nem akarom, hogy nagy nyomás alatt legyenek a játékosaim. Ez egy következő meccs, amire ugyanúgy fel kell készülni, mint az előzőekre. Tudjuk, hogy nagyon közel kerülhetünk a bentmaradáshoz, de még aztán is lesz három forduló – mondta lapunknak Radványi, aki szerint az ellenfélen lesz nagyobb a teher. – Szerintem ők is meglepődtek, hiszen a tavaszi szezon elején hat pont előnyük volt velünk szemben, most meg hárommal mögöttünk vannak. Az ő nyakukon a kés. Ennek ellenére nem fognak fejetlenül támadni, taktikai harc lesz, és bízom benne, hogy ebből mi kerülünk ki győztesen.”

Matúš rendben lesz

A tegnapi edzést az elmúlt két mérkőzésen két gólt szerző Martin Matúš bicegve hagyta el, de Radványi szerint vasárnapra rendben lesz. „Matúš edzéseken is százszázalékosan megy bele minden párharcba, nem először fordul elő vele, hogy kisebb sérülést szenved. Most Turňával ütközött, sántikálva jött le a pályáról, de az orvos megvizsgálta, kapott orvosságot, szerintem vasárnap számíthatok rá. Ha nem így lenne, az azért okozna egy kis fejfájást” – ismerte el a DAC szakvezetője.

A nyitraiak 286 perce nem rúgtak gólt, míg a DAC a legutóbbi hazai találkozóján négyet vágott a besztercebányai Duklának. „Játékosságban sokkal jobbak vagyunk, mint a Nyitra, de nem fogunk ész nélkül nekirontani az ellenfélnek. Okosan kell játszanunk. Mindenáron meg akarjuk nyerni ezt a meccset, de hogy az első tíz percben, vagy az utolsó tíz percben rúgunk-e gólt, az majd kiderül” – nyilatkozta Radványi.

A szurkolók is készülnek

A létfontosságú kiesési rangadóra a szurkolók is készülnek – a csütörtöki edzésen görögtüzekkel lepték meg a játékosokat, igazi meccshangulatot varázsolva a DAC-arénába. „Fantasztikus volt. Ezért érdemes futballt csinálni Dunaszerdahelyen” – mondta még mindig az események hatása alatt Radványi. A szurkolótábor a mérkőzés előtt a városon át fog vonulni a stadionba, és a kezdőrúgás előtt ismét lesz közös éneklés is.

A találkozó miatt forgalomkorlátozásokra is kell számítani a városban, a Sport utcát a Štefánik utcától a körforgalomig lezárják.

A mérkőzést Ivan Kružliak vezeti, és a Digi Sport 2 élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?