Egyelőre átlagos részvétel a Csallóközben

Egyházkarcsa/Nyékvárkony |

<p>Egyelőre az államfőválasztás sem mozgatja meg jobban az embereket a Csallóközben, mint a tavalyi megyei választások. A részvételi arány 10 százalék körül mozog. Az égbolt borús, kezd feltámadni a szél is &ndash; ez is befolyásolhatja, mennyien mennek el választani.</p>

Nyékvárkonyon az első körzetben az 1220 választóból fél 11-ig 90-en választottak, a másik választókörzetben is 10 százalék körüli volt az arány. A településen délelőtt elsősorban a boltba indulók állnak meg választani, a többség a 17 órakor kezdődő szentmise előtt vagy után tér be a választóhelyiségbe.

Egyházkarcsán 7 óra 10 perckor érkezett meg az első választó a szavazóhelyiségbe, azóta folyamatosan jönnek a lakosok. A részvételi arány egyelőre alacsony, az 1070 választópolgár közel 10 százaléka járult az urnához délelőtt 11 óráig. Az előző választások alapján a bizottság úgy véli, a többség este 6 óra tájékában jön majd választani, de a részvételi arány függ attól is, milyen lesz az időjárás délután. Egyházkarcsán a Községi Hivatal épületében szavaznak az emberek. Amikor épp nincs senki a választóhelyiségben, a választóbizottság tagjai régi fényképeket nézegetnek a falu életéből. A rendszerváltás utáni első választások egyikéről is kerültek elő fotók, még Csehszlovákia idejéből.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?