A betegek nagy része elégedett a dunaszerdahelyi kórházzal

Dunaszerdahely |

<p>Felmérést készített a Dunaszerdahelyi Kórház és Rendelőintézet Rt. a fekvő betegek körében. 2013-ban összesen 951-en töltötték ki a kérdőívet, a válaszadók 86 százaléka ismerőseinek is ajánlaná a kórházat.</p>

2008 óta folyamatosan vizsgálják, mennyire elégedettek a betegek a kórházzal, az elmúlt évek során összesen közel 9500-an töltötték ki önkéntesen a kérdőíveket – tájékoztatott a felmérésről Horváth Zoltán, a kórház igazgatója. Az aneszteziológiai és intenzív osztályon kívül havi váltakozással a kórház minden részlegén szlovák és magyar nyelven is kitölthető a kérdőív, a kórházból való távozásakor lehet kitölteni. „Elsősorban azokat a dolgokat szerettük volna megtalálni, amelyekkel elégedetlenek a betegek” – közölte Horváth Zoltán a Paraméter hírportállal.

A kérdőív 19 kérdést tartalmaz. A válaszadók közel 60 százaléka nem először feküdt a kórházban, 94,95 százalékuk elégedett volt a felvétel gyorsaságával. A kérdések között szerepelt az is, mennyire elégedettek az orvosi ellátással, a nővérek munkájával: a válaszadók több mint 90 százaléka pozitív visszajelzést adott. A megkérdezettek 88 százaléka válaszolta, hogy időben, egy nappal a távozásuk előtt értesítették őket, hogy elhagyhatják a kórházat, 9,25 százalékuk ezt csak az elbocsátás napján tudta meg, a fennmaradó közel 3 százalék nem válaszolt a kérdésre. A betegek leginkább az ételek minőségét, mennyiségét kifogásolták: sokan jelezték, hogy keveset kaptak, hideg, íztelen volt az étel, de a rosszul záró ajtókra, ablakokra és a mellékhelyiségek állapotára is érkezett panasz. A kérdőíveket folyamatosan kiértékelik, a visszajelzések alapján pedig igyekeznek javítani a színvonalon.

A Facebook közösségi portálon, valamint online hírportálokon megoszlik a hozzászólók véleménye a dunaszerdahelyi kórházról. Vannak, akiknek jó a tapasztalatuk, de sokan panaszkodnak is a szolgáltatásokra, az ellátásra, az orvosok és a nővérek betegekhez való hozzáállására. (szcs)


 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?