MKP: Infrastrukturális fejlesztések a dunaszerdahelyi és a galántai régióban

Az MKP sajtóközleményét alább, változtatás nélkül közöljük:
Pártsajtó

2021. július 9. 16:24

MKP: Infrastrukturális fejlesztések a dunaszerdahelyi és a galántai régióban

2021. július 9-én informális megbeszélést tartott Berényi József, a Nagyszombat Megyei Önkormányzat alelnöke és Hájos Zoltán, Dunaszerdahely Város polgármestere Jaroslav Kmeťtyel, a Közlekedésügyi Minisztérium államtitkárával és két szakértőjével a várost és a megyét érintő infrastrukturális beruházások tervezési és kivitelezési munkálatainak egyeztetése céljából. A találkozóra Iró Tibor, a Dunaszerdahelyi Járási Munka-, Szociális és Családügyi Hivatal igazgatója szervezésében került sor.

A több, mint egyórás találkozó fő témája a kerékpárutak építésének pályázati lehetősége volt, mivel a tárca az Európai Unió fejlesztési alapjából e célra jelentős összeget kíván elkülöníteni. Az államtitkár tájékoztatta az MKP két politikusát a kerékpárutak létesítésére kiírandó pályázat feltételeiről, és arra ösztönözte a megye és a város képviselőjét, valamint rajtuk keresztul a környező falvak polgármestereit, hogy éljenek az adódó lehetőséggel és pályázzanak.

A találkozón szóba került a Dunaszerdahelyt elkerülő út nyomvonalán tervezett két körforgalom megépítésének a kérdése is, az előkészületi munkák állása, mivel a Karcsai út végére tervezett körforgalom megvalósításában mindhárom fél érdekelt, a minisztérium, a megye és a város is. Megegyeztek abban, hogy mindkét körforgalom mielőbbi megépítése fontos lépés lenne a gyakran bonyolult és veszélyes közlekedési helyzetek kialakulásának megszüntetése érdekében.

Értelemszerűen szóba került az R7-es gyorsforgalmi út építésének további sorsa is. Az államtitkár ígéretet tett arra, hogy amennyiben sikerül biztosítani a szükséges hazai vagy uniós forrásokat, az R7-es építését az előzetes terveknek megfelelően folytatni kívánják.

Megvitatták továbbá a Galánta, Dunaszerdahely, Nagymegyer, Medve közti állami utak állapotát és egyetértettek abban, hogy a masszív teherforgalom által sújtott községek lakosai számára az elkerülő utak megépítése jelentené a megnyugtató megoldást. Ezzel kapcsolatban Berényi József tájékoztatta a miniszterhelyettest, hogy a megye e célra uniós pályázat útján próbálja kidolgoztatni a szükséges tervdokumentációt. Továbbá arról, hogy a legjobb megoldás az lenne, ha Galánta és Dunaszerdahely között első osztályú út épülne, Nagymegyer és Medve között pedig mielőbb felújítanák a nagyon rossz állapotban lévő, nemzetközi forgalmat is bonyolító utat.

Ez ügyben jó hírrel szolgált Kmeť úr, elmondta hogy ősszel befejeződik a közbeszerzés az említett, Nagymegyer és Medve közötti út felújítására, és ha minden jól megy, akkor 2022-ben el is kezdődhet a munka.

A vasútfejlesztések kapcsán az államtitkár tájékoztatta partnereit a tárca ezirányú terveiről, amely beruházások megvalósítása a Magyarország és Szlovákia között tervezett nemzetközi vasúti fejlesztéseket is érinti.

Végezetül a felek megegyeztek abban, hogy a jövőben rendszeresen tájékoztatni fogják egymást a fejleményekről, és folytatják a konzultációt.

az MKP sajtóosztálya

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Zuzana Čaputová

Čaputová: Egyetlen bizottság nem pótolhatja a lényegi változások hiányát

almási

Almási László is ott van a szlovák válogatott keretében

Eduard Heger
Frissítve

Heger: A munkacsoport eddig 17 konkrét javaslatot készített elő

rendőrség

VIDEÓ: DAC-sál miatt támadták meg az autó utasait a nagyszombati szurkolók – a stadion helyett egy cellában kötöttek ki

Marián Kočner
Frissítve

Újabb ügyben emeltek vádat Kočner, Zsuzsová és bandájuk ellen

Emmanuel Macron

Pszichiátriára került a diák, aki tojással dobta meg Emmanuel Macront

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.