A Magyar Fórum sajtónyilatkozata

Magyar Fórum k

Alább változtatás nélkül közöljük a Magyar Fórum sajtónyilatkozatát.

Elutasítjuk a gyűlöletet és az erőszakot a politikában

A gyűlölet erőszakot szít, az erőszak pedig öl. Az olyan politikusok, mint Robert Fico és néhány társa, nem riadnak vissza semmitől sem ahhoz, hogy újra hatalomba jussanak. Nemrég Jančkárová fenyegetését láthattuk, most meg a fiatal újságíró, Matej Pribelský van a célkeresztben, mert megírta a valóságot Fico beszélgetéséről az antiszemita és szélsőséges Bombiccal.

A társadalom radikalizálódása miatt, amit az olyan kijelentőknek köszönhetünk, mint Fico vagy Blaha és mások, fenyegetve érzi magát a köztársasági elnök, volt miniszterek, és én magam is. Amíg mi rendőrségi kihallgatásokra járunk, ezek a személyek élő adásban ordítanak bele a társadalom képébe, hogy népszerűségüket ezzel is növeljék. A főügyészség pedig hallgat. A főügyész könnyedén megszüntette az extrémizmus elleni küzdelemre szakosodott osztályt, helyett meg kerékpáros élménybeszámolóival szórakoztatja a polgárokat.

A gyűlölet felzabálja a társadalom mértéktartását és előbb vagy utóbb, de ölni fog. Ártott Malina Hedvignek és másoknak. Megölte Ján Kuciakot és kedvesét, Martina Kušnírovát. Mennyit kell még ölni ahhoz, hogy a társadalom felébredjen és elutasítsa az erőszakot, mint a politikai harc eszközét? Szlovákia utcáin nem akarjuk a 20. századi Németország 30-as éveinek a hangulatát.

Kínos, hogy Robert Fico és munkatársai szidják Amerikát, támadják az ország elnökét, Amerika ügynökének bélyegezve őt, majd ezt követően kiisszák az amerikai nagykövetség italbárját.

Szörnyű, hogy Robert Fico és munkatársai tündökölnek az orosz nagykövetségen, megengedőnek tartják az orosz agressziót, és Oroszország győzelmét kívánják. Aki érzéketlen marad a védekező szomszédjával szemben, az kíméletlen lesz a sajátjaihoz.

Ha Robert Fico és munkatársai, valamint az extrémisták gyűlöletet szórnak, akkor az közvetlen fenyegetést jelent az egész társadalomra, és védekezni kell!

Politikai blokkunk, a Magyar Fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická ezért felhívja:

  • a média és politikai pártok képviselőit Szlovákiában, hogy határolódjanak el Robert Ficotól és a hozzá hasonló, gyűlöletet keltő politikusok megjelenítésétől. A gyűlölet terjesztése ellen határozott felhívás nélküli szakértői beszélgetések pedig patetikusak! (lásd R. Sulík esete);

Pavel Macko

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?